08:42
Студенти відправили Табачника до Москви + ФОТО

24 березня о 18:20 на сумському залізничному вокзалі студентство у рамках всеукраїнської "АнтиТАБАЧНОЇ" кампанії проводжало Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника до Москви, потягом № 117 «Суми-Москва».

Про перебіг акції та подальші плани проінформували на виїзному прес-клубі Андрій РИБАЛКО – координатор «АнтиТАБАЧНОЇ» кампанії на Сумщині, студент УАБС, Анна ТОВСТУХА – голова правління СОМГО «Студентську братство Сумщини» та Оксана БОНДАРЕНКО – студентка СНАУ. 

Присутні не одноразово зазначили, що акція носить мирний та символічний характер. «Ми не виступаємо проти особистості Табачника, ми проти його перебування на посаді міністра», - зазначила Анна Товстуха. 
Андрій Рибалко відзначив, що акція проходе поза політикою, не приймається відкрита підтримка жодної політичної сили. Символічною відправкою Дмитра Табачника до Російської Федерації, ми даємо йому можливість працювати у комфортних умовах. 
Активісти акції зазначили, що українські міністри, працюючи в Україні, мають бути національно направленими, а не особами, що переписують історію та спростовують факт існування української нації.
Зокрема Оксана Бондаренко відмітила, що вона як студентка першого курсу, вчорашня абітурієнтка, може сміливо оцінити користь ЗНО і не бачить сенсу в додаткових екзаменах, які на її думку підвищують можливість корупції і по факту призводять до знецінення ЗНО.
Анна Товстуха повідомила, що сьогодні за поданням студентства «Сумська міська рада пройшла тест на громадянську порядність» та ухвалила рішення про звернення місцевої влади до Президента, Прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради України з вимогою звільнити Міністра освіти та науки Д.В. Табачника. 

Попередньо протягом 19-24 березня була проведена інформаційна кампанія про «АнтиТАБАЧНУ» акцію та організовано збір коштів на квиток Дмитру Табачнику до Москви в одну сторону по всіх вищих навчальних закладах м. Суми. Так як посадовець не з’явиться на Сумському залізничному вокзалі, сумські студенти зачитали прощальний лист «Билет в одну сторону!» і відправили у дорогу манекен міністра під звуки маршу «Прощанье словянки».

Співорганізаторами акції виступили громадські організації «Студентське братство Сумщини», «Спілка української молоді», «Молодий Народний Рух», «Молодіжний націоналістичний конгрес», , «Ліцей», «Євроклуб», «МОСТ» та інші.

Переглядів: 681 | Додав: Петрович | Теги: Табачник, сумський вокзал, АнтиТабачна кампанія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 6
  1. анастасия Николаев - давно з лікарні виписали? Чому не долікували ?...

  1. + 100

  1. Дибилы!!! Имбицильные мозги!! Что же вы позорите молодёжь студенческую? если самим не хочется учиться, так отчислитесь с универов и бастуйти поганые идиоты за копейки которые вам платят! Я бы вас отчислила с универов всех! Бить вас нужно хлыстом хорошим каждый день чтоб знали что такое этикет, уважения, приличие! И чтоб кровь текла с ваших жирных жоп!Кстате, если так и будете продолжать гнать на ЮГ, то будете жрать и топить печи себе своей сраной картошкой! Не позорьте студентов!!!

  1. А платили теж по 50 гривень, як і під час факельної ходи?

  1. Та ні, студенти самі гроші збирали на квиток Табачнику. Під час факельної ходи платили тільки молодим комуністам. Мабуть Ви серед них теж були... Мені Вас шкода, справді.

  1. Молодці ! " Як побачите Табачникова,то заплюйте йому всю його собачу морду.Диво мені,що таку подлую,гнусную тварь земля носить." (Т. шевченко про черкаського земського справника,який 1859 р.який заарештував поета) "Ось такі бувають паралелі" (І.Андрусяк).

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]