18:17
«Спротив» об’єднує!»: активна молодь заявила про готовність діяти
«Важливо показати владі приклад, як треба діяти, – повідомив Іван Крулько, голова ВГО «Молодий Народний Рух». – Перш ніж заявити про себе, ми збирались разом із представниками молодіжних організацій чотири рази! Тільки потім, після обговорень, вирішили оголосити прийняті рішення. Робила б так наша влада… У них, на жаль, інший спосіб приймати рішення. Вони це роблять публічно, зі сварками…».  

Новопрезентований у Сумському прес-клубі рух має назву «Спротив». Він об’єднав представників різних громадських організацій. Сьогодні його декларацію підписали тринадцять молодіжок Сумщини. «Серед них є такі, котрі у 2003-2004 роках становили серйозну небезпеку владі, – зауважив Сергій Кузан, член Центрального Проводу Молодіжного Націоналістичного Конгресу. – Долучились до руху й нові організації. Тож команда сформувалась сильна».

«Підписаний документ засвідчує нашу готовність діяти, – зауважив Олександр Бойко, координатор руху «Спротив» на Сумщині. – Молодь швидко реагує на зміни, і ми готові до співпраці з будь-ким». Усіх бажаючих долучитися до Руху обіцяли навчити шляхом спеціальних тренінгів, консультацій, що планують проводити влітку. Має «Спротив» і юридичну підтримку, адже до його складу входять кілька юридичних організацій.

Така ініціатива, переконані учасники руху, покаже приклад владі, змусить політиків сісти за стіл перемир’я і побачити, що Україна одна. Треба спільно думати про неї та об’єднуватися!

Згадували активісти небезпеку утисків студентів, говорили про вже конкретні приклади. Наприклад, студентці Київського вузу заборонили бути присутньою на лекції у футболці з фото Т. Шевченка, учасників «антитабачної» кампанії називають двієчниками тощо. У Сумах таких вчинків з боку керівництва вищих навчальних закладів не було помічено. Олександр Бойко переконаний, що на Сумщині передумов для масових репресій студентства не буде.

Поки що новостворений рух планує відкрити осередки по всіх областях України, аби створити найширше поле для захисту молоді. Передбачається розгорнення інформаційної кампанії, щоб студентство знало про такий рух, далі – проведення всеукраїнських акцій. Як запевняють члени «Спротиву», жодна політична сила не має ніякого відношення до їхньої діяльності, відповідно, наголошують на неможливості «танців під дудку політиків». «Ми всі під одним прапором – блакитно-жовтим!», – наголосив Олександр Бойко. Однозначного лідера руху не визначили, тому збиратися вирішили почергово у представників кожної організації, що входить до «Спротиву».

Юлія Гайдіна

Інтернет-газета "Сотня"

Переглядів: 710 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]