15:31
Спільна заява національно-демократичних сил Сумщини щодо виборчих амбіцій влади
З приходом до влади Януковича та антидержавницьких сил в Україні почався невпинний процес згортання демократії та вибудовування олігархічно-авторитарного режиму. Вперше в історії незалежної України в антиконституційний спосіб майже на півроку була перенесена дата місцевих виборів у терміни, зручні для правлячої "коаліції тушок”. Коли ж зрештою ця дата була визначена, суспільству запропоновано проект Закону, який призведе до остаточного згортання в Україні демократичних свобод і прав громадян.

Написаний виключно під представників президентської сили, законопроект містить безліч норм, які встановлюють шахрайські правила "гри” під час виборчих перегонів з метою повного закабалення України.

Звертаємо увагу співвітчизників лише на окремі кричущі приклади глумління над демократією, відображені в законопроекті:

- у виборчі комісії закривається шлях представникам опозиції;

- кандидати мають сплатити значні грошові застави, тягар яких зможуть витримати лише діячі Партії регіонів та інші олігархи;

- заборонене висування кандидатів від блоків, аби зіштовхнути між собою національно-демократичні сили;

- відсутня можливість відкликання депутатів, що "породить” продажних "тушок” уже на місцевому рівні;

- передбачено керівництво комісіями з боку регіоналів та комуністів, де рішення будуть прийматися простою більшістю від присутніх, що відкриває дорогу суцільним фальсифікаціям;

- обмежені терміни роботи комісій і терміни висування кандидатів, що фактично означатиме перетворення виборів на фікцію;

- створені умови для зручного розташування кандидатів від червоно-голубої "коаліції тушок” в списку, проведення виборів у один тур, завдяки чому провладні кандидати "переможуть” з мінімальним відсотком голосів.

Вищезазначені приклади із законопроекту № 6601 є лише краплею тих маніпуляцій, які збирається застосувати влада під час місцевих виборів.

Ми закликаємо українських громадян, яким не байдужа доля України, поставитися з максимальною увагою і відповідальністю до прийдешніх виборів і не дати змоги фіктивним "коаліціянтам” остаточно узурпувати владу. Носієм влади, згідно Конституції, є народ, і він повинен мати право на вільне волевиявлення. Не допустимо до влади узурпаторів, які хочуть перетворити нашу прекрасну землю на вотчину для українофобів. Захистимо майбутнє своїх дітей і онуків! Диктатурі – ні!

Слава вільній Україні!



Голова Сумської обласної організації Народного Руху України С. Бутенко

Заступник голови Сумської обласної організації ВО "Свобода” І. Мозговий

Голова Сумської міської організації партії

"Християнсько-Демократичний Союз” В.Лаврик

Переглядів: 593 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]