00:44
Сергій Бутенко: Нехтування Основним Законом несе загрозу державності
Свою оцінку політичній ситуації в Україні та позицію Народного Руху України щодо останніх подій в державі в інтерв'ю газеті "В двух словах" розкрив голова Сумської обласної організації Народного Руху України Сергій Бутенко.
- Як Ви оцінюєте коаліцію і новопризначений уряд. Чи вважаєте його легітимним?
- Події, які відбулися 11 березня засвідчили остаточне руйнування законності в Україні. Нехтування Основним Законом несе загрозу державності, адже порушуючи норми щодо формування коаліції, нова влада з легкістю може дозволити собі порушувати й інші статті Конституції України. 
Не може вважатися легітимною коаліція, яка була сформована з порушенням Конституції, де чітко зазначено, що коаліція формується фракціями. Антиконституційний закон про регламент остаточно підірвав засади легітимності влади в Україні. В сьогоднішніх реаліях, єдиний можливий вихід – проведення дострокових виборів до Верховної Ради, за підсумками яких сформується нова коаліція.
- Яка позиція НРУ щодо таких дій нової коаліції?
- Народний Рух України рішенням Політради від 3 березня чітко заявив про перехід в опозицію. Нехтування Конституцією і законами, скупка народних депутатів вроздріб і гуртом – це правила, якими послуговується Янукович і його антиукраїнська свита з метою повної узурпації влади, як це мало не сталося у 2007 році. Ми закликаємо єднатися всі опозиційні сили ї з метою недопущення узурпації влади в Україні та протидії антидержавницьким і антиукраїнським крокам.
- Як Ви відноситися до нового прем'єр-міністра та кадрових призначень в новому уряді?
- Азаров не є новим. Він вже виконував обов'язки прем'єр-міністра, але позитивних результатів його діяльність не принесла. Уряд Азарова рясніє людьми, котрі досі вважають, що їхня "адреса не дім, і не вулиця...". І, як наслідок, — присутність у Кабміні не лише переконаних русофілів, а й агресивних українофобів. Серед "верхівки" Кабміну немає жодної людини, котра використовує в побуті українську мову. А прем’єр і ряд його заступників не можуть нею розмовляти взагалі, що є прямим порушенням Конституції.  
Команда Азарова складається з одіозних постатей. Наприклад, Дмитро Табачник – людина з відверто антиукраїнськими поглядами, якій доручено здійснювати керівництво освітою і наукою. Міністр економіки Василь Цушко, проти якого за день до призначення закрили кримінальні справи, теж далеко не є професіоналом у своїй галузі.  
Віце-прем’єри Клюєв, Колесніков, Тігіпко, а також глава СБУ Хорошковський формують верхню частину списку найзаможніших людей України. В уряді Азаров влада не те що не відділена від бізнесу — вона офіційно стала його інструментом.


Переглядів: 612 | Додав: Петрович | Теги: Сергій Бутенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]