17:15
Російський фільм "Ми з майбутнього-2" заборонили в українському прокаті
Російський фільм "Ми з майбутнього-2", прем`єра якого в Росії запланована на 18 лютого, не допущений до показу в Україні.

Відділ держрегулювання кіновідеопрокату Міністерства культури, який видає прокатні посвідчення, не дозволив показ картини про події Великої Вітчизняної війни.

"Близько місяця тому наші експерти переглянули фільм і не рекомендували його до показу на території України", - розповіла начальник відділу держрегулювання кіновідеопрокату Мінкульту Лідія Клименко.

"З того часу нічого не змінилося - до нас більше ніхто не звертався", - сказала Клименко.

На думку кінокритика Ярослава Підгори-Гвяздовского, фільм порушує кілька пунктів документа, яким керуються при видачі ліцензії фільмам. Йдеться про пропаганду фашизму та неофашизму, приниження нації або особистості за національною ознакою і про розпалювання національної ворожнечі.

Події стрічки розгортаються в Західній Україні. Туди приїжджають студенти з Росії для реконструкції битви у Бродівському котлі 44-го року.

Українці зображені радикальними націоналістами, які воюють тільки на німецькому боці, а російських хлопців називають окупантами.

Росіян іще перед приїздом до України попереджають, мовляв, вас називатимуть лише москалями. На зауваження, що це не зовсім правда, автори кіно повідомили, що це художній фільм, а не документальний.

До російського фільму залучені українські актори - син та онук Богдана Ступки. Остап Ступка грає досить жорсткого упівця, але з батьком про роль не радився.

Актор розповів, що погодився на роль одразу, бо в Україні кіно не знімають. Остап Ступка заявляє, що ідеологічні нюанси – це одне, а робота і гонорар – інше.

Тим часом ТСН.ua відзначає: "через УПА пройшло тридцять п'ять тисяч людей, і не лише українців. Через армію Власова, що добровільно воювала на боці нацистів, - чи не півтори сотні тисяч. Але про це Москва тепер чомусь не знімає фільми ".
Переглядів: 647 | Додав: nrusumy | Теги: аналітика | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]