10:11
Резолюція засідання круглого столу молодіжних громадських організацій Сумщини
Ми, представники громадських організацій Сумської області, обурені ситуацією, що склалася в громадському житті нашої області.

За останні роки в країні набув значного розвитку громадський рух, що в свою чергу сприяє створенню громадянського суспільства, основу якого складає діяльність громадських організацій, профспілок та неформальних об’єднань. Відповідно, проблеми які виникають в організаціях, невід’ємно пов’язані з проблемами в самому суспільстві.

Нас турбують наступні питання:

- виплата кредиторської заборгованості перед молодіжними громадськими організаціями за реалізацію соціальних проектів у 2009 році, які стали переможцями конкурсу проектів в управлінні у справах молоді та спорту та головному управлінні зв’язків з громадськістю облдержадміністрації ;

- зі зміною керівництва області припинились переговори щодо спільної розробки комплексної програми «Молодь Сумщини» на 2011 – 2015 роки;

- досі невідомо чи відбудеться конкурс соціальних проектів серед молодіжних громадських організацій області в управлінні молоді та спорту та головному управлінні зв’язків з громадськістю облдержадміністрації у 2010 році та чи будуть вони профінансовані вчасно та у повному обсязі;

- станом на кінець травня 2010 року не профінансовано жодного патріотичного заходу в області за бюджетні кошти;

- існує загроза «заборони» проведення патріотичних заходів через усну вказівку керівництва області;

- досі не відбулось зустрічі керівництва області з представниками молодіжних громадських організацій, а письмове звернення громадських організацій було проігноровано;

- обласна державна адміністрація не виконує зобов’язання щодо спільного меморандуму про співпрацю між Сумською областю та Міжнародним фондом «Відродження» від 17 грудня 2009 року, в результаті чого втрачається можливість залучення в область соціальних інвестицій в сумі 700 тис. грн. на реалізацію молодіжних проектів.

Вищевикладені факти обурюють молодіжне середовище Сумської області. Бо все вищезгадане, і конкурс соціальних проектів і співпраця з Міжнародним фондом «Відродження», є результатом багаторічної клопіткої спільної роботи управління у справах молоді та спорту ОДА та громадських організацій. Враховуючи події, що відбуваються в області можна легко спрогнозувати, що наступним кроком буде реструктуризація управління у справах молоді та спорту з метою звільнення начальника управління Бобиренко В.А.

Молодь не буде мовчати! Цим зверненням ми нагадуємо Вам про наше існування та про спільні проблеми, які потребують нагального вирішення. Сумські студенти довели ще влітку 2004 року, що готові відстоювати свої права усіма методами забезпеченими Конституцією України.

Ми, громадські діячі та лідери громадських організацій, вимагаємо:

Від Голови обласної державної адміністрації

– спланувати зустріч за столом переговорів з лідерами громадських організацій для обговорення накопичених проблем.

– залишити Бобиренко В.А. на посаді начальника управління у справах молоді та спорту ОДА.

Від керівництва області:

– погасити кредиторську заборгованість перед громадськими організаціями за реалізовану проектну роботу за 2009 рік;

– виділити кошти на конкурс соціальних проектів серед молодіжних громадських організацій у поточному році.

– налагодити ефективну співпрацю з Міжнародним фондом «Відродження» відповідно до підписаного Меморандуму від 17 грудня 2009 року.

У разі нехтування нашими вимогами з боку влади, ми будемо боротися за правду і захищати свої права усіма можливими способами в рамках, дозволених Законом України!



Сумський обласний комітет молодіжних організацій

СОМГО «Студентське братство Сумщини»

СММГО «Молодіжний націоналістичний конгрес»

СММГО «МОСТ»

СМГМО «Соціальна організація студентів»

СОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ»

СОО ВГО «Молодий Народний Рух»

СММГО «Ліцей»

СОО «Січ»

СОО «Спілка української молоді «Сумщина»

СОМГО «Євро-клуб»

ПС «Орфей»

Переглядів: 741 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]