22:44
Резолюцiя мітингу з нагоди 196-ї річниці з Дня народження Тараса Шевченка
Відзначаючи 196-ту річницю з Дня народження Пророка української нації Тараса Шевченка, патріотична громадськість Сумщини змушена констатувати, що з приходом нової влади в особі Президента України В. Януковича українські цінності знову знаходяться під загрозою. 

За короткий термін перебування на посту Президента України В. Янукович зробив ряд гучних заяв, які є антиукраїнськими за своїм змістом. Це і питання офіційного статусу російської мови, і перегляд терміну базування Російського Чорноморського Флоту на території України, і скасування Указів про присвоєння звання Героя України Степану Бандері та Роману Шухевичу. Ці та інші заяви вже зараз викликають напругу та обурення в суспільстві. Застерігаємо, що впровадження на практиці цих та подібних антиукраїнських ідей може викликати громадське протистояння та дестабілізацію ситуації в країні.

Особливе занепокоєння викликає прийняття Верховною Радою України в першому читанні Закону України «Про регламент», який містить неконституційні норми про участь в коаліції не тільки фракцій, а і окремих народних депутатів. Якщо такий закон буде прийнято, то Україна отримає не тільки Президента, якого не підтримує більшість населення, а й правлячу коаліцію та уряд, сформований в антиконституційних спосіб. Такий антидемократичний крок призведе до втрати легітимності всіх органів державної влади. 

Виходячи з цього, ми представники громадськості Сумщини, звертаємося до Президента В. Януковича з вимогами:
1. Не допустити надання російській мові статусу державної, офіційної чи регіональної.
2. Продовжити курс на інтеграцію та вступ України до Європейського Союзу.
3. Забезпечити виконання міждержавної угоди про вивід за межі України Російського Чорноморського Флоту до 2017 року.
4. Відмовитися від спроб перегляду Указів Президента України Віктора Ющенка щодо визнання ОУН і УПА борцями за незалежність України, а Степана Бандери та Романа Шухевича – Героями України.
5. Зберегти державну власність, контроль і управління над газотранспортною системою України.
6. Забезпечити дотримання Конституції України з питання формування коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України.

Закликаємо всіх громадян України, які сповідують демократичні цінності не допустити, щоб Президент України Віктор Янукович та Партія Регіонів за час свого правління перекреслили всі основні здобутки української незалежності. 

Закликаємо всіх небайдужих бути готовими до акцій протесту у разі цинічного ігнорування В. Януковичем та Партією регіонів українських цінностей та національних інтересів. 

Доля України – в наших руках!

Пам’ятаймо заповіт Великого Тараса: «Борітеся – поборете!»


Переглядів: 641 | Додав: Петрович | Теги: Віктор Янукович, Резолюція, опозиція, Тарас Шевченко, мітинг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]