17:57
Прокурор і "простітуткі"…
Прокурор Запорізької області В'ячеслав Павлов вважає затриманих українських патріотів "політичними проститутками". Про це він заявив в Одесі, де перебував разом з прокурорами інших областей з нагоди візиту Генпрокурора Віктора Пшонки. 

На запитання журналістів Павлов відповідав у  прокурорському мундирі, а отже як офіційна особа. Він висловив  не юридичні, а політичні претензії до 12 осіб, ув'язнених за його ініціативи. Подібне "правосуддя" і "законність" нагадує судові процеси над політв'язнями СРСР, коли право виступало інструментом боротьби над ідеологічними опонентами. 

Не можна не відзначити, що прокурор Павлов є земляком нинішнього Президента України – він народився в славнозвісному місті Єнакієвому – і, вочевидь, мало відрізняється від своїх колег-земляків, яким "Мурку" виконати на публіці за славу, не говорячи вже про вживання специфічного лексикону. 

Хотілося б нагадати, Запорізькому прокурору, що в українській мові є відповідник слову "проститутка" – повія. Звичайні повії продають своє тіло, а повії від прокуратури – продають свою душу. Тож не варто юридичним повіям свої схильності приписувати іншим, проте варто запам’ятати: беззаконня і лицемірство з боку влади провокує спротив громадян, які в цьому випадку мають на те всі підстави.

Нещодавно мер Запоріжжя підтвердив, що пам'ятник Сталіну біля офісу КПУ був встановлений незаконно. Слово "право" і "справедивість" однокореневі. То хіба справедливо, що зараз в Запорізькому СІЗО перебувають начебто ті, хто намагався демонтувати  пам'ятник найкривавішому диктаторові в історії людства, а не ініціатори його встановлення? 

Погляди ув’язнених  можуть подобатись чи не подобатись, з методами їх діяльності можна погоджуватись чи не погоджуватись, але вони є політичними в’язнями в класичному розумінню цього слова й перебувають у слідчому ізоляторі виключно через свої політичні переконання. Якими б ці переконання не були.

…Доля українського народу в ХХ столітті була трагічною. Чи не кожну родину зачепили Голодомор, чи сталінські репресії. Про те видається, що за часів Сталіна прокурор Павлов комфортніше почував би себе у складі розстрільної "трійки".

Сергій Бутенко для SumyNews
Переглядів: 629 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]