07:44
Суми вiдзначали Покрову смолоскипною ходою

Вчора, 14 жовтня в Сумах відбулася традиційна смолоскипна хода  в честь свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва та Української Постанської Армії, організована Молодим Народним Рухом, МГО "Січ" та "Студентською солідарністю".  Участь у ході взяло близько 200 сумчан, переважно молодь. Молоді патріоти пройшли центральними вулицями міста Суми. Біля меморіальної дошки членам ОУНівського підпілля на Сумщині відбувся невеликий мітинг.

"Сьогоднішній марш - це свято величі духу. Покрова – день містичного зв'язку між поколіннями українських героїв. Це не лише хода в честь козацтва чи УПА, а і свідчення, що в Україні ще є сотні молодих, сильних, вільних людей, які усвідомлюють свою відповідальність за долю країни. Наша хода – це не вшанування. Це протест проти культивування в сучасної молоді байдужості і безсилля. 
Плече до плеча робить наші лави залізними. Вогонь боротьби розпалює груди. Майбутнє належить нам!", - так завершив свій виступ голова Сумської ОО Молодого Народного Руху Андрій Рибалко.

На завершення заходу молодь зачитала Молитву українського націоналіста та виконала Гімн України.

Категорія: Новини Молодого Народного Руху | Переглядів: 723 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]