17:37
"Парад обіцянок Януковича" в Сумах періс у сутички з регіоналами!

25 лютого 2011 року в місті Суми біля пам'ятника Тарасу Шевченку зібралась молодь. Гарна дівчина, одягнена в українську вишиванку з портретом Д. Табачника була предметом пожвавлення об'єктивів кіно- та фотокамер, хлопець, який, на перший погляд, щойно прийшов з військової  кафедри, був солдатом-контрактником, юного легеня з податковим кодексом можна було легко прийняти  за студента юридичного факультету банківської академії…

Але насправді молоді хлопці та дівчата зібрались в день річниці правління В. Януковича за ініціативи Сумської ОО Молодого Народного Руху, щоб у театралізованій формі пройти парадом від пам'ятника Тарасу Шевченку на вул. Соборній до обласної адміністрації та продемонструвати ті передвиборні обіцянки президента, які лишились обіцянками, а деякі були реалізовані кардинально протилежно декларованим позиціям.

Перед початком заходу, доки учасники готувались, невідомий чоловік років 35-40(на вигляд "регіоналівської" зовнішності) підійшов до головного атрибуту акції, портрета президента у повний зріст, без дозволу взяв його і,відійшовши декілька метрів, почав його розривати. Міліція в цей час спокійно спостерігала за безчинствами. Замість того, щоб виконати свою пряму функцію забезпечення порядку під час заходу та можливості безперешкодного її проведення, правоохоронці перешкоджали учасникам заходу самим захистити своє конституційне право на мирні зібрання, називаючи їх провокаторами та порушниками громадського спокою.

 Коли нарешті персоніфіковані обіцянки Януковича рушили парадом під чудовий акомпанемент спеціально підібраних нарізок про Януковича, жодного коридору, який нам обіцяла міліція не було. Чому, ми зрозуміли дуже швидко, коли підійшли до сходинок на площі Незалежності. Там нас чекали зорганізовані майже "німецькою свинею" регіонали, які на заклики "Становітесь платнєє" намагались не пустити нас до адміністрації (півколом вони також вишикували автомобілі, мабуть, думали, що ми збираємось штурмом брати адміністрацію).

Учасники акції все-таки прорвали імітований регіоналами кордон. За відсутності макету Януковича, який був пошкоджений перед початком заходу, акція переросла в короткий мітинг під стінами ОДА.   

Максим Паляниця     

Переглядів: 601 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
  1. Kucherman

    Так тримати хлопці!!! А де ж сумчани?Чи людям, як завжди все байдуже? Тоді ми далеко не заїдемо...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]