20:55
"Парад невиконаних обiцянок". Далi буде
25 лютого молодь Сум проводила акцію присвячену річниці перебування на посту Президента України. Відбулося театралізоване дійство «Парад невиконаних обіцянок» від пам’ятника Тарасу Шевченку до Сумської облдержадміністрації, де взяли участь персонажі, що символізували пункти передвиборчої програми Віктора Януковича:
1.    мінімальна пенсія 1200 грн. вже в 2011 році
2.    податкові канікули для малого бізнесу на 5 років
3.    надання освітянам та лікарям статусу державного службовця
4.    підвищення соціальних стандартів
5.    подолання корупції
6.    скорочення витрат на утримання органів влади
7.    перехід на контрактну армію вже з 2011 року
8.    здешевлення російського газу
9.    відродження та розвиток української культури
10.     мораторій на  ідеологічні питання, що роз»єднають суспільство.
Також планувалося надати  громадянам можливість висловити підтримку, чи осудження діяльності Президента в такий спосіб: є 2 фліпчарти і 2 корзинки, одна з яйцями, одна з серветками, якщо людина засуджує – пише на ватмані що саме, і може кинути яйце по «мішені» - фото в повен зріст. Якщо підтримує, то пише, за що, і серветками протирає зображення. 
Ще зранку міліція та СБУ повним керівним складом зустрілася з організаторами цієї акції і наполегливо просили відмовитись від ідеї з яйцями, аргументами слугували погрози відкриття справи за статтями 338 – «Наруга над державними символами» та  296 – «Хуліганство». 
Коли учасники готувались виступати, молоді люди красномовної зовнішності вхопили свого «вождя» і вириваючи та трощачи його «світлий образ» кинулися тікати. Далі була така собі гра в «регбі», під час якої співробітники міліції грали за команду «біло-голубих», хапали за плечі і руки не провокаторів, а молодь. Міліція спрацювала як розвідка та «бойове крило» ПР. Вигуки «Вам погони не соромно носити» не вплинули на кам’яні обличчя міліціянтів. Коли вже вони захищатимуть народ, а не бандитів?
Далі більше: кордон «братків» не схвилював міліцію, а патріотам довелось самотужки пробивати дорогу далі, вже напри кінець було чути поодинокі вигуки міліціонерів звільнити дорогу. І якби «люди в чорному» почали бити, чи навіть вбивати молодь, сумніваюсь, що реакція була б адекватна. Забрали б когось з організаторів – це найймовірніше. 
Сказавши кілька слів, учасники проголосили, що друге «пришестя» «світлого образу Ґаранта» неодмінно буде. І наразі відомо, що продовження акції буде в вівторок, 1 березня о 16-00. 
Олександр Бойко
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 627 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]