15:43
Не допустимо знищення заказника на Недригайлiвщинi!

iВчора, 21 вересня, голова Сумської ОО Народного Руху України Сергій Бутенко зустрівся з представниками Недригайлівсього штабу об’єднаної опозиції «Батьківщина».

Під час зустрічі голова районного штабу об’єднаної опозиції «Батьківщина» Анатолій Кужель повідомив Сергію Бутенку про факт незаконного водокористування на території заказника «Дібровка», що знаходиться на території Недригайлівської селищної ради.

За словами голови Недригайлівської районної організації Народного Руху України Миколи Лісного ТОВ «Агробізнес ТСК» за сприяння керівництва району проводило заборонене законодавством спеціальне водокористування  - забір води із ставка для зрошення сільськогосподарських угідь. Такі дії можуть спричинити порушення гідрологічного режиму території – підняття рівня земляної дамби фактично призводить до пошкодження об’єкту природно-заповідного фонду.

Керівником ТОВ «Агробізнес ТСК» є депутат Сумської обласної ради, член фракції Партії регіонів в обласній раді Геннадій Свірський. 

«Сьогодні влада намагається шляхом тиску на депутатів Недригайлівської селищної ради провести рішення про зміну статусу заповідника через зменшення його території», - заявив голова Сумської ОО НРУ Сергій Бутенко.

«Це пряме знищення унікального об’єкту природно-заповідного фонду. Такі дії влади не можна залишити без реакції,» - наголосив політик.

Наразі об’єднана опозиції підготувала відповідне звернення до прокуратури Недригайлівського району, керівництва району за підписами голів місцевих політичних партій та громадських організацій.

Також наразі підготовлено звернення депутата облради Володимира Шульги до міністра екології та природних ресурсів Ставицького О.А. з вимогою здійснити перевірку та вжити відповідних заходів.

Сергій Бутенко планує звернутися до народного депутата України Бориса Тарасюка з проханням підготувати депутатський запит до Генеральної прокуратури.

Категорія: Новини Народного Руху України | Переглядів: 665 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]