14:09
Мовчазний штиль змінюють протестні хвилі

21 лютого 2011 року в Сумах відбувся протестний мітинг громадських і політичних організацій області. Невдоволення сумчан викликала антисоціальна політика нинішньої влади.  Основними вимогами протестуючих стали заклики звернути увагу чиновників на злиденне існування пенсіонерів, галопуючі темпи росту цін на продовольчі товари, ріст безробіття. Окрім соціальних питань виступаючі піднімали питання щодо втручання влади в роботу ЗМІ, неприпустимість утисків свободи слова, здачу керівництвом країни національних інтересів.

У своєму виступі голова Сумської ОО НРУ Сергій Бутенко наголосив на антидемократичній суті нинішнього режиму. "Неприпустимим є цинічне ставлення влади до Основного Закону держави. 1 лютого були внесені зміни до Конституції України, якими було продовжено повноваження народних депутатів України поточного скликання ще на півтора роки, а минулого року було в антиконституційний спосіб скасовано політичну реформу 2004 року. Нахабного втручання в цілісність Конституції двічі за один рік не було з моменту її прийняття."

"Слухняність і покірливість влади перед МВФ вражає своєю безпринципністю: підняття пенсійного віку для жінок, підвищення цін на газ та комунальні тарифи принижує і ставить у безвихідь громадян нашої країни" – зазначив С.Бутенко.

"Зараз нагально необхідною умовою для вирішення наболілих проблем суспільства є  тактичне подолання роз‘єднаності в національно-демократичному таборі та вироблення спільної позиції спротиву діючому режиму" – резюмував свій виступ очільник сумських рухівців.

Переглядів: 573 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]