20:50
Молодь у Сумах обговорила Програму Об'eднаноi Опозицii

Нещодавно відбулося засідання круглого столу з обговорення молодіжних аспектів Програми Об’єднаної Опозиції. Участь в обговоренні взяли представники молодіжних організацій Сум – як політичних, так і громадських. Модераторами круглого столу виступили громадські активісти Олег Колєсніков та Максим Паляниця.
Проект Програми під назвою "Справедлива держава, чесна влада, гідне життя" було затверджено на Форумі опозиційних сил, який відбувся 12 травня 2012 року. Тоді ж було вирішено винести його на всенародне громадське обговорення. Зараз його обговорюють в усіх регіонах України, серед різних категорій громадян: учителів, працівників медицини, промисловості, агропромислового комплексу тощо.
"Це реальна можливість для кожного долучитися до формування соціально-економічної політики в державі", - переконаний голова Сумського регіонального виборчого штабу Об’єднаної опозиції Олександр Лисенко.
 Голова Сумської обласної організації Молодого Народного Руху Андрій Рибалко презентував блок програми, присвячений доступному житлу для молоді. "Парадоксальною є ситуація, коли будівельні компанії отримують надприбутки, міські ради виділяють ділянки під будівництво, а для молоді житло залишається захмарною мрією. Одним із виходів з цієї ситуації є створення неприбуткових державних будівельних компаній, які, маючи режим особливого сприяння, забезпечуватимуть можливість соціального найму житла.", вважає Андрій Рибалко.

Зауваження, висловлені в ході обговорення, будуть обов’язково враховані при затвердженні остаточного варіанту Програми Об’єднаної Опозиції. Серед пропозицій, висловлених сумською молоддю – внести до Програми пункти, що передбачають запровадження кримінальної відповідальності за виплату зарплати у конвертах; обов’язкове працевлаштування осіб, які пройшли повне стажування на робочому місці; сприяння проведення конкурсів із працевлаштування для випускників ВНЗ, законодавче замороження підвищення пенсійного віку тощо.

Категорія: Новини Молодого Народного Руху | Переглядів: 700 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]