18:42
Львівський Рух закликає до саботажу рішень міністра Табачника

Львівська крайова організація Народного руху України вимагає від Президента України та голови Верховної Ради звільнити з посади міністра освіти і науки України Дмитра Табачника. Про це зазначено в заяві проводу ЛКО НРУ.

Заява повністю:

"Конституційний переворот, здійснений за ініціативи Президента Віктора Януковича у Верховній Раді (через проголошення нелегітимної парламентської більшості, сформованої з окремих депутатів, а не лише фракцій), з політичним цинізмом продовжений утворенням такого ж незаконного уряду.

Кабінет Міністрів Віктора Федоровича Януковича, в якому прем’єр Микола Янович Азаров одразу скромно назвав себе лише "першим міністром Президента" – це уряд зради. Зради Конституції, зради України-держави. На жаль, і з боку тих народних депутатів-нашоукраїнців та бютівців, які свідомо продали свої голоси регіоналам, і з боку тих політичних сил та політиків, які агітували під час президентської кампанії голосувати проти всіх.

Стовідсотково чоловічий уряд Азарова – це карикатурна ілюстрація кадрового зубожіння представників олігархічних кланів, до якого довела себе наша пострадянська держава, яка досі не провела люстрацію колишніх номенклатурників – казно- і партокрадів. Бо жінок у радянські часи до реальної влади не допускали. Кабінет Міністрів під керівництвом Миколи Азарова – це вже чітко видима голова п’ятої колони українофобів і малоросів, якою дистанційно і майже неприховано керує Кремль з такою легкістю і впевненістю, немовби московські маріонетки в Україні впродовж останніх двадцяти років не припиняли прислужувати Білокам’яній і залишалися на "довольствії" з "удовольствієм". Керівництво Росії вже живе мріями, що найкращий період реставрації колоніальних порядків в Україні імперські історики з любов’ю назвуть азаровщиною.

Антиконституційні реверанси перед Кремлем щодо поступок у питаннях державності російської мови, базування російського флоту в Криму, підконтрольного використання вітчизняної газотранспортної системи, входження України в НАТО та ЄС – це підтвердження новою владою у Києві свого фактичного статусу нової "Малоросійської колегії" імперського періоду.

Особливо показовим у цьому аспекті – абсурдним і фарсовим – є призначення на вимогу проросійських сил міністром освіти неприхованого ворога всього українського, майже валуєвського послідовника Дмитра Табачника (за правилами правопису від віце-прем’єра Сергія Тігіпка, викладеними у його передвиборній програмі). У будь-якій цивілізованій країні особа такого антидержавного штибу могла би існувати тільки на маргінесі, а не посідати міністерське крісло. Тож навіть якщо нова влада замислила зробити Табачника своєрідним жупелом для українців, щоб відволікти їхню увагу від інших політичних та економічних проблем, – це невдалий задум. Тому що Табачник повинен бути звільнений з посади міністра освіти невідкладно – під час весняної сесії. Він не склав жодного іспиту на таке важливе службове крісло – ані як громадянин, ані як науковець.

Відставки Табачника вимагає від Президента та Верховної Ради українська громадськість, і Львівська крайова організація Народного Руху України офіційно приєднується до її голосу. У випадку зволікання зі звільненням Табачника ми закличемо громадян до всеукраїнського публічного громадського бойкоту цього українофоба. Жодне його розпорядження не буде чинним для тих, хто живе за законом, а не в законі. Результат очевидного конфлікту між владою і суспільством довкола призначення Табачника першим покаже, чи готова тимчасова влада дослухатися думки народу.

ЛКО НРУ переконана, що політична агресивність і правовий нігілізм нової влади зумовлений її цілковитою впевненістю в тому, що вона безкарно володітиме і торгуватиме Україною тривалий час. Нова влада сподівається, що розчаровані Майданом і ослаблені економічною кризою українці не спроможуться на громадянський спротив азаровщині. І нагадаємо: історія знала ще більші ілюзії та помилки владоможців – не варто нікому їх відтворювати у XXI столітті. Що ж до вже зроблених помилок, то їх вкрай необхідно і ще можна негайно виправити. Для цього треба безальтернативно:

1) на законних підставах розпустити Верховну Раду – як таку, що не змогла сформувати конституційно коаліційну депутатську більшість, і призначити нові вибори у парламент у 2010 році;

2) призначити дату виборів у місцеві органи влади у 2010 році відповідно до чинного законодавства.

Лише так Україна поверне своє життя на всіх рівнях у законне русло і збереже злагоду у суспільстві. Всі інші варіанти розвитку подій у державі ніколи не стануть легітимними в очах світової громадськості та історії. З цим незаперечним фактом мусять рахуватися усі, хто спроможний бачити не лише день нинішній, але й майбутнє".

Переглядів: 571 | Додав: Lozovytskyi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]