13:08
Крути - то стан душi

9 лютого члени  Сумської обласної організації Молодого Народного Руху провели лекцію для школярів старших класів школи №29 м. Суми. Темою зустрічі стала битва під Крутами – подвиг української молоді початку ХХ століття, яка, за переконанням одного із лекторів Олега Колєснікова, має бути прикладом для молоді ХХІ століття.

"Ми не можемо сказати про якесь стратегічне значення бою під Крутами, ми не можемо говорити і про значимість події з точки зору воєнної тактики, але варто говорити, що Крути – то стан душі, стан рішучої готовності до боротьби молоді за своє майбутнє!" - підсумував свій виступ Олег.

Під час лекції до уваги школярів було запропоновано документальний фільм "Боги вирішили інакше" про події, що супроводжували бій під Крутами. "Знаючи правду про ті події, кожен зробить свої висновки про відповідальність за долю України",- зазначив по закінченню Роман Матяш. Як історик-педагог за освітою, він як ніхто інший знає, що шкільних уроків недостатньо, щоб повністю зрозуміти та полюбити свою історію. Молодорухівці впевнені, що це лише перша подібна зустріч зі старшокласниками. Наступну планується присвятити маловідомим подіям Карпатської України.

Переглядів: 536 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]