13:20
Конституційний Суд черговий раз підтвердить свою антиконституційність?!

У справі щодо відповідності Конституції України Закону України «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року № 2222-ІV  завершено усне слухання. Як повідомляє прес-служба КС України, суд  перейшов до закритої частини пленарного засідання для прийняття рішення.

Нагадаємо, що 15 липня 252 депутати звернулися в КС з питанням про відповідність конституції закону, яким було здійснено політреформу 2004 року.  Пізніше голова Мінюсту Олександр Лавринович надав висновок свого міністерства, яким повністю було підтримано позицію депутатів-підписантів щодо неконституційності закону 2222-IV.

При цьому абсолютно не були враховані рекомендації екс-спікера парламенту і апологета парламентаризму Олександра Мороза, одного з отців Конституції Віктора Мусіяка, визнаних юристів міжнародного рівня –  представника України у Венеціанській комісії Марини Ставнійчук , Юрія Ключковського, Олександра Барабаша. Юристи-конституціоналісти наголошували на необхідності винесення даного питання на всенародний референдум. В десятках наукових статей зазначалось на тому, що порушення процедурних питань при прийнятті закону не є підставою для визнання його таким, що не відповідає Основному закону.

Але у влади своя "єдино вірна" позиція: за тиждень до розгляду звернення у судовому засіданні були звільненні судді КС, думка яких не влаштовувала потреби влади,– Ярослава Мачужак, Іван Домбровський, Анатолій Дідківський. Натомість були призначенні судді, які чітко і оперативно виконають завдання регіоналів – Шаптала - суддя апеляційного адміністративного суду Донецької області, Запорожець і Гультай - судді апеляційних судів Луганської та Харківської областей відповідно.

Чекаємо рішення Конституційного суду, яке, в принципі, можна спрогнозувати на 99,9% вже зараз….   


Переглядів: 593 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]