12:53
Рухівці відзначили Конотопську перемогу
10 липня 2010 року делегації рухівців із Сум, Шостки, Конотопу здійснили поїздку до Конотопського району, щоб відзначити 351-у річницю перемоги гетьмана Івана Виговського над московським військом. Рухівці відвідали село Шаповалівка, де поклали квіти до пам'ятника Івану Виговському та село Соснівка де разом з українським козацтвом взяли участь у поминальній літії.

Учасники вшанування, виступаючи біля пам'ятного хреста на козацькій могилі наголошували, що пам'ять про цю велику перемогу має передаватися з покоління в покоління, аби виховувати в прийдешніх українців почуття власної гідності і любові до своєї держави.

У своєму виступі голова Сумської ОО НРУ Сергій Бутенко сказав: "Цього року нинішня влада перетворила гідне вшанування пам'яті славетних козаків на ярмарок, переважна більшість учасників якого навіть не чули про ті героїчні сторінки нашої історії. Відзначення славного подвигу перетворено на "шароварщину". Прикро, що на в'їзді в село Шаповалівку план-схему Конотопської битви було зафарбовано, в центрі села поруч з синьо-жовнитими розвішано червоні прапорці. Я би хотів, щоби такі дії влади в нас пробуджували гнів, а ця свята земля, на якій ми стоїмо передала нам силу і енергію наших великих предків, які здобули тут велику перемогу. Не виключено, що цей подвиг нам доведеться повторити. Я би хотів, щоби ми до нього були готовими."









Переглядів: 557 | Додав: nrusumy | Теги: конотопська битва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]