14:12
Комуністи хочуть встановити в Запоріжжі пам'ятник Сталіну
На сесії Запорізької міської ради фракція комуністів оголосила про намір встановити у місті пам’ятний знак, а згодом і монумент радянському лідеру Йосипу Сталіну. Голова міськради Євген Карташов не тільки дозволив комуністам зачитати цю заяву, а навіть подякував виступаючому.
Заяву від комуністів зачитав депутат міськради Олександр Зубчевський. Він проголосив "осанну" Сталіну за його досягнення на ниві індустріалізації, колективізації та розкуркулення. "Хоча й були перекоси під час цих подій, але це - заради світлого майбутнього совєтського народу", - сказав Зубчевський. Також у заяві йшлося про те, що комуністи планують встановити пам’ятний знак, а трохи згодом пам’ятник генералісимусу. 

Бюст Сталіна в Запоріжжі планують встановити до 9 травня 2010 року, комуністи ініціюватимуть для цього збір коштів. Передувати цій події буде установка пам'ятного знаку 21 грудня нинішнього року. Дана подія буде приурочена до 130-річчя з дня народження Йосипа Сталіна.

"Пам'ятник Сталіну в Запоріжжі служитиме не тільки нашою даниною перед його видатними заслугами, але й буде належною відповіддю на спроби переписати історію, героїзувати гітлерівських поплічників з ОУН-УПА, встановити фашистський режим в Україні. Країна повинна знати того, з чиїм ім'ям на вустах йшли в бій наші батьки і діди. Це ім'я великого Сталіна", – йдеться у зверненні Запорізького обкому КПУ до депутатів міськради.

Нагадаємо, з ініціативою встановити пам'ятник Сталіну виступають також кримські комуністи. 21 грудня в Ялті відбудеться факельна хода, присвячена 130-річчю з дня народження Йосипа Сталіна з вимогою встановлення пам’ятника йому на міській набережній.

Зазначимо, що парламентська асамблея ОБСЄ виступила із резолюцією "Возз'єднання розділеної Європи", в якій прирівняла сталінізм до нацизму та закликала до засудження тоталітарних режимів на міжнародному рівні

Переглядів: 693 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
  1. DeZdemon

    Коли вже в нас заборонять комуняк!? butcher
    Перегорнули б цю сторінку і не згадували... Так ні, вони в пошані. Всіх комуняк убрати із влади, щоб ними й не ....!!!
    Слава Україні!!! Героям Слава!!!

  1. Жульєн

    Героям слава! Катам забуття

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]