15:15
Ювiлей охтирськоi "Просвiти"

Днями в культурному житті м. Охтирка відбулася урочиста подія. Свій 20-літній ювілей відзначила Охтирська міська організація товариства "Просвіта" ім. Тараса Шевченка.

Торжества з цієї нагоди відбулися в приміщенні районної бібліотеки. Участь в заході взяли представники громадських організацій та політичних партій міста.

З привітальним словом до присутніх звернулася голова Охтирської міської організації Народного Руху України Ольга Косарєва, яка зазначила, що в сучасних умовах "Просвіта" залишається чи не єдиним оплотом українства і закликала присутніх відстоювати національні інтереси і свободи здобуті за часів незалежності.

Також на урочистостях були присутніми провідні представники української інтелігенції Охтирщини. Зокрема, Ніна Багата (член Національної спілки журналістів України) та Сергій Степанов (член Національної спілки художників України), які теж сказали теплі слова на адресу просвітян.

В свою чергу багатолітній голова охтирської "Просвіти" Олександр Скиба відзвітував про діяльність організації за останні роки, подякував всім, хто весь цей час не залишався байдужим до проблем українства. "Саме завдяки таким самовідданим людям як ви, ми маємо сьогодні свою державу, свою мову", - відзначив Олександр Скиба та висловив сподівання на подальшу спільну співпрацю.

До цієї події народна майстриня, вишивальниця Лідія Радько організувала в бібліотеці неперевершену виставку вишитих картин та рушників, що додавало святковому дійству відчуття єднання поколінь українців, а музичний супровід юних бандуристів на чолі з викладачем музичної школи Антоніною Теслею чарував своєю вишуканістю та майстерністю.

Цього дня учасники заходу подарували районній бібліотеці на згадку близько 50 книг класичної та сучасної української літератури, зібраних в рамках акції "Подаруй бібліотеці українську книгу".

Категорія: Новини Народного Руху України | Переглядів: 582 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]