13:22
Японський прем'єр назвав візит Медведєва на Курили "образою, яка не прощається"

Прем'єр-міністр Японії Наото Кан назвав візит російського президента Дмитра Мєдвєдєва на острови Курильської гряди "образою, яка не прощається".

У той же час він відзначив, що Японія готова до переговорів про приналежність Курильських островів і про підписання мирного договору між країнами. Заява була зроблена 7 лютого, коли Японія відзначає День Північних територій, до яких країна відносить частину Курил.

Наото Кан також виступив на мітингу в Токіо з промовою з вимогою повернення островів Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї.

Нагадаємо, у Токіо в околицях російського посольства на акції протесту вийшли прихильники повернення островів Японії. Зокрема, молоді люди демонстративно осквернили російський прапор, обписавши його гаслами і протягнувши асфальтом неподалік від диппредставництва. Посольство РФ в Токіо охороняють кілька сотень поліцейських.

Питання приналежності Курильських островів є одним з найбільш гострих у відносинах Росії та Японії. Японський уряд обґрунтовує свою позицію Симодським трактатом про торгівлю і кордони, підписаним 7 лютого 1855 року, тоді як Росія вважає, що острови відійшли до СРСР за підсумками Другої світової війни.

Переглядів: 567 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]