14:45
Інтелігенція Сумщини підтримує Юлію Тимошенко

2 лютого 2010 року у приміщенні Сумського обласного драмтеатру ім.Щепкіна, під егідою Конгресу Української інтелігенції, відбулися представницькі збори Форуму української інтелігенції Сумщини „На захист демократії!”

Представники Сумської інтелігенції закликали усі демократичні сили підтримати на президентських виборах Юлію Тимошенко.

Відповідне звернення було ухвалено під час Форуму української інтелігенції Сумщини.

У форумі взяли участь близько 400 представників наукової, освітянської,  технічної, сільської інтелігенції, відомі в області лікарі, студентство.

До учасників форуму звернулися відомі політичні, громадські, культурні, освітні діячі: Володимир Полохало, Олег Медуниця, Сергій Бутенко,  Іван Мозговий, Євгенія Серебрякова, Ніна Світайло.

Інтелігенція Сумщини переконана, що сьогодні в Україні існує реальна загроза антидержавного реваншу, який може бути здійснений "п'ятою колоною", очолюваною Партією регіонів та їх прибічниками.

Виступаючи перед учасниками форуму, голова Сумської обласної організації Народного Руху України Сергій Бутенко наголосив, що інтелігенція завжди була рушійною силою визвольних процесів в Україні. "Сьогодні українська інтелігенція, як провідна верства суспільства,  має усвідомити свою величезну відповідальність перед українським народом. Ми маємо активно підтримати проукраїнського кандидата на посаду Президента України і не допустити реваншу прокремлівських сил. В останні дні виборчої кампанії ми маємо відкласти всі свої справи і йти до народу і переконувати тих, хто ще до сьогодні не визначився. Не можна допустити, щоб в один момент ми втратили здобутки української державності за останні вісімнадцять років. Пам'ятаймо слова багатолітнього лідера НРУ Вячеслава Чорновола: "Дай Боже, нам любити Україну понад усе сьогодні - маючи, щоб не довелось гірко любити втративши." – закликав учасників форуму Сергій Бутенко.

На завершення Форум української інтелігенції Сумщини прийняв звернення до виборців області.

"Лише Юлія Тимошенко за підтримки кожного патріота країни забезпечить зміцнення української державності на історичних традиціях боротьби за демократію, на духовних цінностях нашого народу та реалізує наші європейські прагнення." – йдеться у зверненні, прийнятому на форумі.

Переглядів: 603 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]