11:11
Інформація про перебіг виборчого процесу на Сумщині
Слід зазначити, що в цілому голосування на Сумщині проходить без порушень. Більшість виборчих дільниць були відкриті вчасно. Активність виборців висока. На деяких дільницях виникають черги. Голосування проходить спокійно. Напередодні (вчора, позавчора) в деяких дільницях районів Сумської області було виявлено зіпсовані бюлетені із поміткою "вибув" навпроти прізвища Анатолія Гриценка. Такі факти мали місце в Охтирці, Великій Писарівці, Путивлі, Ромнах. Голосування на цих дільницях розпочалося вчасно.
За повідомленнями місцевих ЗМІ та членів НРУ станом на 11:00 17 січня 2010 року було виявлено такі порушення:
1. В окружній комісії територіального виборчого округу № 159 заявили, що не бачили рішення Київського апеляційного адміністративного суду, яким заборонено голосування на дому без медичної довідки та заборонено вносити поправки в список виборців в день голосування. Члени ОВК керуються постановою ЦВК.
2. Не розпочалося вчасно голосування на виборчій дільниці № 2 м. Суми, оскільки вчора ввечері було виявлені зіпсовані бюлетені з поміткою "вибув". Наразі голосування розпочалося.
3. За інформацією членів НРУ в будинку №12/1 по вул. Іллінській м. Суми ходять невідомі і запитують мешканців, чи збираються вони голосувати.
Станом на 15:00 в Сумскій області проголосували 49,1% виборців.
Найбільша активність була відмічена в Роменскому (59%), Липоводолинському (52%), Великописарівському (52%) и Глухівскому районах (53%). Найнижча активність зафіксована в м. Конотоп і Шостка. 
Інформації про суттєві порушення чи фальсифікації не надходило.
За інформацією журналіста газети "Панорама" Дмитра Литовченка під час ранкової служби в Спасо-Преображенському соборі (кафедральний собор УПЦ МП в Сумах) батюшка проводив агітацію за кандидата в Президенти Віктора Януковича. 
На дільниці №128 міста Суми, в Сумскому обласному центрі акушерства, гінекології і репродукції зареєстровано 69 виборців. Але окружна комісія надала на дільницю 52 бюлетені. Станом на 16.30 проголосував 51 виборець. Якщо на дільницю прийдуть решта 18 виборців, то вони проголосувати не зможуть.
Увагу привертає високий відсоток виборців, які висловили бажання проголосувати вдома. У Липоводолинському районі кількість таких заяв, складає більше 15% (2470), у Недригайлівському – 10% (2178), у Білопільському – 8% (2971).




Переглядів: 608 | Додав: Петрович | Теги: Вибори 2010 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]