10:25
"Фрунзенці" протестували проти зниження заробітної плати
5 серпня в Сумах близько 3 тис. робітників НВО ім. Фрунзе вимагали від адміністрації заводу відмінити зниження заробітної плати. 

Люди тримали в руках плакати з написами: "Президент, ти чуєш кожного? Нас 15 тисяч", "Поверніть чесно зароблене!", "Адміністрація! Не лізь в кишеню робітника" та інші.

Учасники мітингу прийняли резолюцію з вимогами відмінити дію наказу, зберегти цілісність трудового колективу, не порушувати трудове законодавство. Також фрунзенці вирішили проінформувати Президента України, що керівництво заводу своїми діями не підримує політику Президента України і його передвиборчі обіцянки. Павло, батько двох дітей від імені всіх робітників цеху №17 озвучив основні вимоги робітників: повернути попередні ставки, з яких забрали бонус – 25%. " Під час передвиборчої кампанії президент Янукович виступав у 22 цехові. Обіцяв навантаження роботою, робочі місця, підвищення заробітної плати. Це підтвердив і Володимир Лук'яненко (голова наглядової ради "Фрунзе" – ред.). А вийшло все навпаки – скорочення робочих місць, спад виробництва, зменшення зарплати… Робітники, зайняті випуском продукції втрачають в оплаті, а керівники, які не можуть забезпечити їх роботою, не втрачають нічого. Вони отримують по 60-200 тис. грн., а робітники не можуть отримати свої 1,5-4 тис грн.. Навіть при розвалі СРСР такого не було.", - обурюється він.

Робітники висловили обурення м'якою позицією профспілки і закликали до страйку.

Для довідки: головним акціонером НВО "Фрунзе" є Костянтин Григоришин, якого вважають одним із головних спонсорів КПУ.

Переглядів: 639 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]