18:11
Єднаймося!
9 березня вся Україна відмічає чергову, сто дев’яносто шосту річницю з дня народження нашої національної гордості - Тараса Шевченка: поета, художника, революціонера. В цей день традиційно відбувається вшанування Кобзаря - покладання квітів до пам’ятника, тематичні вечори, сюжети в теленовинах і газетні статті…
Проте що ми маємо наразі? Пишуться огидні пасквілі в котрих очорнюється світле ім’я Людини з великої літери, а авторів цих опусів навіть не піддають публічному остракізму.  В результаті такої цілеспрямованої інформаційної кампанії Шевченко постає в суспільній уяві не як націонал-патріотичний революціонер, а в образі такого собі християнського мученика-українофіла. Та не варто забувати що на заслання він потрапив не лише за свої геніальні вірші, в котрих змальовував недолугість тогочасної системи, а в першу чергу за свою активну позицію борця за національну і соціальну справедливість.
Влада у всі часи ненавиділа людей гордих і вільнодумних, тож і зараз маємо ситуацію, за якої люди, котрі щиро і палко люблять свою Вітчизну і втілюють свою любов в Дію, підпадають під утиски і переслідування з боку системи. Пацюки, що окопались в теплі урядних кабінетів, кажуть нам - все, баста, боротьба скінчилася - маєте свою Україну! Та чи це та Україна, котру хотів бачити поет? Чи прагнула його душа гнилого болота, в якому поняття щастя зведене до ситого корита та теплої підстилки, а все велике та світле: Нація, її мова, історія та культура, любов, сім’я, дружба- всі речі, котрі роблять людину Людиною - всі ті речі вимазуються брудом? А може глянувши на те, що робиться зараз, знов зрік би презирливо: «Славних прадідів великих онуки погані»? Тим-то можновладці і бояться справжнього Шевченка - того, котрий нарік їх: «Раби, підніжки, грязь Москви»

Ми нічого не просимо і не вимагаємо у влади- наші прохання вона не почує а над вимогами звично посміється. ми вимагаємо у Вас- не будьте байдужими! Ми просимо у Вас- якщо Ви любите і шануєте справжнього Шевченка, Шевченка - борця і націонал-патріота 9 березня 2010 року гуртуймося навколо постаті Тараса, щоб Україну ніхто не посмів здати чи продати.

9 березня 2010 року в Сумах о 12 годині відбудеться віче націонал-патрітичних сил Сумщини. Приєднуйтесь! 

Переглядів: 625 | Додав: Петрович | Теги: Тарас Шевченко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]