16:32
Молодь переймае дух боротьби Холодного Яру

З  7 по 9 жовтня в легендарному Холодному Яру  що в Чигиринському районі Черкаської області відбулася перша молодорухівська теренова гра, що покликана укріпити дух і тіло, тому відбувалася вона у далеко не тепличних умовах. Молодь з Івано-Франківська, Тернополя, Волині, Сум, Києва, Черкас, Кіровограда та інших регіонів вирішила спробувати свої сили у патріотичному змаганні.

Місцевість тамтешнього краю немов створена природою для боротьби, захисту рідної землі від чужинців. Густий ліс, ярки та балки – той надійний войовничий мур, який допомагав долати ворога і гайдамакам, і холодноярським повстанцям початку ХХ ст., і зрештою радянським партизанам та загонам УПА в роки Другої світової війни. Дух волі і боротьби тут невмирущий - він і досі витає в цьому нескореному просторі.

Під час відкриття гри до молоді з вітальним словом звернувся голова Молодого Народного Руху Іван Крулько, а також видатний письменник Василь Шкляр, який розповів молоді про історію національно-визвольної боротьби у цих місцях на початку минулого століття. На спогад кожен отримав у подарунок книгу "Залишенець" з автографом автора.

…Непомітно підкралася ніч. Ліс наче замовк, немов насторожено прислухався до давно затихлих відголосків війни. Два курені розійшлися для облаштування своїх таборів. Ще вночі розвідки обох команд почали прочісувати місцевість. Курінь "білих" першим знайшов табір супеника,  захопив ворожий прапор і "знищив" практично весь курень "чорних".  Але в цей час розвідка останнього вже дізналася про місце табору суперника. Внаслідок швидкої контратаки їм вдалося повернути прапор, однак вчасно встановити полотнище назад не встигли.   Тож за очками виграв курінь "білих", у складі якого змагалися і наші сумчани.

Під час закриття гри представники Ради Вищих Спостерігачів нагородили кращих вояків книгами Юрія Горліса-Горського "Холодний Яр", а для всіх учасників провели незабутньою екскурсію славетними місцями гордого та войовничого Чигиринського краю.

Переглядів: 661 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
  1. One or two to rembemer, that is.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]