21:17
Борис Тарасюк: Народний Рух України не може відділити свою діяльність від діяльності УПЦ КП і УГКЦ

Народний Рух України підтримує тісні стосунки з духовенством УПЦ КП і УГКЦ, в чому вбачає запоруку успіху і велику історичну місію - зв’язок з українськими національними ідеями і духовністю. Про це вчора під час прес-конференції заявив Голова Народного Руху України, Голова Комітету ВР з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк.

«Безумовно, Народний Рух України не може відділити свою діяльність від діяльності Української Православної Церкви та Української Греко-католицької Церкви, які є духовними поводирями українських патріотів і української нації. Тому через це ми маємо дуже тісні зв’язки з духовенством УПЦ КП, особисто з Патріархом Філаретом», - відмітив народний депутат.
 
За його словами, підтвердженням цього є те, що Святійший 6 вересня особисто привітав учасників Урочистих Зборів з нагоди 20-річчя НРУ. «Це підтверджується і тим, що Філарет провів Божу службу у Володимирському Соборі «За Україну. За Народ», де він сказав, що «і за Народний Рух України». Я думаю, що це є наочне підтвердження», - додав політик.

Борис Тарасюк наголосив, що рухівські активісти і організації підтримують тісні стосунки з духовенством УПЦ КП і УГКЦ, в чому є запорука успіху і велика історична місія Руху - зв’язкок з українськими національними ідеями і духовністю. «Це ті дві речі, без яких неможливо уявити будь-якої національно-демократичної партії. Невипадково Народний Рух України входить до сім’ї Європейської народної партії», - відмітив парламентар.

Він нагадав, що в 2006 році Рух без дискусій був запрошенний до сім’ї Європейської народної партії. «Дискусії були щодо партії НСНУ, але обидві партії запросили. Через 2 роки так само Європейська народна партія запросила і партію «Батьківщина». Сьогодні 3 українські партії мають асоційований статус сім’ї Європейської народної партії», - сказав Голова НРУ.

Борис Тарасюк зазначив, що Європейська народна партія у своїх лавах об’єднує консервативні партії з точки зору християнсько-демократичних цінностей. «Всі християнсько-демократичні партії, які базують свою діяльність на християнських цінностях, вони об’єднані в цій сім’ї, куди входить і Народний Рух України», - підкреслив народний депутат.
Переглядів: 721 | Додав: nrusumy | Теги: Борис Тарасюк, УГКЦ, Церква, УПЦ КП | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]