13:27
Андрiй Рибалко: суспiльна увага до незаконних дiй мiлiцii та солiдарнiсть громадських активiстiв - eдиний спосiб досягнути справедливостi

Сьогодні, 1 червня 2012 року, Апеляційний суд Сумської області скасував постанову про притягнення до адміністративної відповідальності голову обласної організації Молодого Народного Руху Андрія Рибалка.

Нагадаємо, 13 квітня 2012 року Зарічний районний суд м. Суми визнав Андрія Рибалка винним в організації зборів з порушенням встановленого порядку з нагоди другої річниці президентства В. Януковича. 29 лютого перед початком засідання сесії Сумської міської ради активіст роздавав біло-голубі презервативи депутатам, в цей час жодних зауважень до нього з боку правоохоронних органів не надходило.  6 березня  о 8.00 його було затримано начальником Сектору дільничних інспекторів міліції Сумського міського управління МВС капітаном Маякою С.М.який склав протокол про адміністративне правопорушення за ч.2 с.185-1 КУпАП.

За три місяці відбулося вісім засідань Зарічного суду та три засідання Апеляційного суду. До справи були залучені прокурор, який підтримував позицію міліції, та сім свідків.

Суддя Апеляційного суду Сахнюк, повторно заслухавши свідків подіїприйняв рішення скасувати Постанову Зарічного суду м. Суми і закрити провадження в справі.

"Це рішення додає впевенності в тому, що за свої права треба боротися. В сьогоднішній Україні це надзвичайно складно, але суспільна увага до незаконних дій міліції та солідарність громадських активістів може бути єдиним засобом забезпечення прийняття судом справедливого рішення. Дякую всім, хто підтримував мене, був присутнім на засіданнях, вболівав за розвитком подій. Окрема подяка моєму захиснику Вороненку Роману Миколайовичу за фахову правову допомогу.

Громадськість має гостро реагувати на будь-які прояви свавілля з боку правоохоронних органів. На 20 червня призначено засідання про справі про моє незаконне затримання, що відбулося 6 березня", - анонсував подальший розвиток подій Андрій Рибалко.

Ліга захисту

Переглядів: 602 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]