17:40
20 років НРУ відсвяткувала Буринщина

26 вересня  в Бурині відбулося святкування 20–річчя  Народного Руху України. Центральна площа  міста зібрала цього дня активістів та прихильників Руху. На свято завітали голова Сумської обласної організації НРУ  Сергій Бутенко та  його заступник Едуард Москаленко. Порадували своєю присутністю почесні гості - перші буринські рухівці: міський голова Анатолій Ворона та Станіслав Максимович.

З вступним словом звернувся голова Буринського районного осередку НРУ Валерій Баранов. Він відзначив великий внесок Руху в здобутті Україною незалежності:

 - "Сьогодні  ми завдячуємо Народному Руху за те, про що мріяли та за що боролися сотні років десятки поколінь нашого народу, за що віддали свої життя мільйони національно свідомих українців -  за здобуття Україною незалежності . Незмінним лідером Руху 90-х був В’ячеслав Чорновіл."

Пам'ять В'ячеслава Чорновола, присутні вшанували хвилиною мовчання.

Також буринських рухівців і всіх жителів міста привітав голова Сумської обласної організації Народного Руху, Сергій Бутенко. Він розповів про якісні зміни, перспективи та роль Руху в державному житті. Побажав  місту Буринь процвітання та добробуту:

  -Від рухівців Сумщини я дякую засновникам Руху на Буринщині. Сьогодні їм важко говорити, згадуючи ті непрості часи. Та за них промовляє зроблена ними справа – здобута незалежність України. Зараз тут багато молоді, яка безперечно має продовжити здобутки своїх попередників -  розбудувати міцну, могутню Україну. Від кожного з нас залежить в якій країні ми будемо жити завтра.  Попри труднощі не варто нарікати на власну державу, не можна за 18 років підняти з руїн те, що знищували століттями.  Кожен має запитати  себе, що він зробив для своєї держави. Слова В'ячеслава Чорновола "Україна починається з тебе!" мають жити в кожному з нас. Я переконаний, що разом ми побудуємо таку Україну, про яку мріє кожен! "

Після урочистих промов,площею міста залунала музика. Святковий настрій подарували чарівні дівчата:  Устінова Лариса з донькою Мариною, Радченко Яна та Кущ Анна, Лиховоз Вікторія  - учениці міської школи N2, студентка Прохоренко Яна. Глядачі з захопленням слухали їхні виступи, адже й справді лунали чудові пісні, вірші.

 І на завершення заходу, відбувся виступ гурту "Хатка Пта...", учасника багатьох Всеукраїнських фестивалів. Хлопці самобутні, пісні козацькі! Вони з радістю привітали рухівців і присутніх зі святом.
За матеріалами сайту http://buryn.at.ua.
Переглядів: 821 | Додав: nrusumy | Теги: 20-річчя НРУ, Буринь, Валерій Баранов, Народний Рух України, Сергій Бутенко | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 2
  1. Kucherman

    Дякую! thumbup
    Слава Україні!!!

  1. Жульєн

    Героям слава!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]