17:34
Лебединщина відзначила 20-річчя Народного Руху України
28 серпня Лебединщина відзначила 20-літній ювілей Народного Руху України. До Лебедина з'їхалися делегації із Недригайлова, Липової Долини, Бурині і Сум.
?> 
  Зібравшись біля нещодавно відкритого офісу Лебединської РО НРУ, рухівці з прапорами і квітами через усе місто вирушили до пам'ятника Шевченку. Біля цього пам'ятника ще в кінці 1980-х років збиралися патріоти, там вперше на Лебединщині почали вголос лунати думки про незалежність України. У своєму вітальному слові голова Сумської ОО НРУ Сергій Бутенко сказав: "Історія Народного Руху України – це історія здобуття і утвердження української державності. Рух зробив чи не найбільше для того, щоб наша держава стала незалежною. Ми пишаємося цим. Але в той же час відчуваємо на собі тягар відповідальності за долю України. У цей непростий час ми повинні міцніше гуртувати свої лави для того щоб відстояти нашу державу від зазіхань ворогів зовнішніх і ворогів внутрішніх. Ефективно зробити це може лише справжня українська влада. Ми повинні бути у владі. Ми зобов'язані збудувати могутню державу. Адже Україною має керувати лише той, хто любить її."
 

Слово мали один із засновників Народного Руху України на Лебединщині  Борис Ткаченко, почесна голова СОО НРУ Катерина Білолюбська, голова Лебединської МО Владислав Коваленко.

 

Віддаючи шану пам'яті Тарасу Шевченку, до пам'ятника лягли квіти і рухівський хор з натхненням співав "Реве та стогне Дніпр широкий. Після завешення  мітингу урочистості продовжилися святковою концертною програмою.

Переглядів: 739 | Додав: nrusumy | Теги: 20 річниця НРУ, Лебединщина, Сергій Бутенко | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
  1. Kucherman

    Дякуємо лебединцям за гостинність! clap respect

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]