10:35
Майже половина мешканців Росії хвора на імперіалістичний синдром

Більшість опитаних росіян (64%) підтримують рішення президента РФ Дмитра Медведєва відкласти приїзд російського посла до України. Про це сказано в опублікованому у середу опитуванні Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД).

  Негативно відносяться до цього рішення 10% респондентів. Важко відповісти 26%.
  При цьому 40% вважають, що Росія повинна політично і фінансово підтримувати проросійські сили в Україні, оскільки це дозволить краще захистити там її інтереси. Протилежної думки дотримуються 34%. На їхню думку, по-справжньому проросійських сил там немає і потрібно працювати з тією владою, яку оберуть самі українці.
   Трохи більше половини росіян (55%) не змогла назвати причину, через яку президент РФ відклав приїзд російського посла до України. Антиросійський курс керівництва України як причину цих дій назвали 27%. Інші 8% вважають, що це продовження газового конфлікту, а ще 6% вважають, що це покарання Україні за її невдячну поведінку.
   Звинуватили політичну плутанину в Україні 2% опитаних і стільки ж просто не бачать сенсу у перебуванні посла РФ там. Лише 1% вважає, що рішення Медведєва - це спроба вплинути на майбутні президентські вибори.
  Ініціативне всеросійське опитування ВЦВГД проводилося 22-23 серпня 2009 року. Опитано 1,6 тисяч людей у 140 населених пунктах у 42 областях, краях і республіках Росії. Статистична похибка не перевищує 3,4%.
Переглядів: 781 | Додав: nrusumy | Теги: імперіалізм, громадська думка, опитування, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]