12:12
Сергій Бутенко: Впевнений, що рішення суду відновить історичну справедливість

Голова Сумської обласної організації Народного Руху України Сергій Бутенко прокоментував ситуацію, яка склалася на Сумщині у зв'язку з рішенням Сумської міської ради про встановлення пам'ятного знаку І секретарю Сумського обкому КП(б)У у 1939 – 1941 рр. Тихону Черепіну:?>

"Сумська обласна організація Народного Руху України послідовно і переконливо відстоює свою позицію щодо недопущення встановлення в Сумах пам'ятного знаку Тихону Черепіну: ми не дозволимо возвеличення осіб, які були безпосередніми учасниками масових вбивств.  Сьогодні вже навіть самі комуністи визнають, що у серпні-вересні 1938 року Тихін Черепін був у складі "Особливої трійки".

 Прикро, що замість того, щоб покаятися за злодіяння своїх попередників, нинішні послідовники комуністичної ідеології шукають для них абсурдні виправдання. Одного дня в складі такої "Трійки" було достатньо для того, аби підписати смертні вироки кільком десяткам невинних людей.

Обурливо, що комуністи, спекулюючи пам'яттю мільйонів українців, які загинули в боях Другої світової війни, намагаються не лише відбілити злочинця, а виділити його серед інших, звівши окремий пам'ятник за кошти сумської громади.

На відміну від комуністів, рухівці увіковічнюють пам'ять про національних героїв власними коштами. За внески членів НРУ була встановлена меморіальна дошка В'ячеславу Чорноволу в Сумах, а в разі перейменування однієї з вулиць м. Суми іменем В'ячеслава Чорновола, обласна організація Руху візьме на себе витрати по встановленню табличок з новою назвою вулиці, аби в умовах кризи не перенавантажувати міський бюджет.

Сумська обласна організація НРУ вважає рішення Сумської міської ради про встановлення пам'ятного знаку Тихону Черепіну незаконним, адже воно було прийняте всупереч регламенту міської ради та іншим нормативно-правовим актам. Ми звернулися до суду з вимогою скасувати це рішення. Перше судове засідання відбудеться вже 31 серпня цього року. Впевнений, що рішення суду відновить історичну справедливість", – проінформував голова Сумської обласної організації Народного Руху України Сергій Бутенко.

Переглядів: 726 | Додав: nrusumy | Теги: коментарі, Черепін, Народний Рух України, Сергій Бутенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]