12:12
Рухівці відвідали І Міжрегіональний Миропільський ярмарок

14 серпня в Миропіллі Краснопільського району Сумської області пройшов перший міжрегіональний ярмарок.

Особливою рисою Миропілля, що розташоване на межі Сумської та Курської областей, було щорічне проведення п’яти ярмарків, втім останній пройшов аж у 1957 році. Цього року за ініціативи голови Сумської ОДА традицію було відновлено.

На ярмарку були представлені здобутки кожної селищної ради Краснопільського району у стилізованих «автентичних» куренях.

У програмі святкових заходів відбулася  виставка-продаж сільськогосподарських товарів, творів декоративно-ужиткового мистецтва, пройшов фестиваль «Пісні рідного краю», гості змагалися та випробували себе у спортивно-розважальній програмі «Богатирські ігри», а місцевим сільським дітлахам справжнім святом стало облаштування ігрового містечка.

Гостями ярмарку були делегації з Курської та Бєлгородської областей. Попри хворобливі амбіції кремлівських вождів на ярмарку панувала товариська атмосфера, адже там за кордоном простягаються східні терени української Слобожанщини, в багатьох селах поширена українська мова.

Відвідали свято сумські рухівці. Членами Миропільського осередку Народного Руху України були розповсюджені газети "Час Руху" і "Наше слово", а голова Сумської ОО НРУ Сергій Бутенко вислухав мешканців району, які поділилися своїми проблемами. Голова СОО НРУ пообіцяв найближчим часом відвідати Краснопільщину і посприяти вирішенню питань на злободенні та хвилюючі  селян теми.

Переглядів: 794 | Додав: nrusumy | Теги: Народний Рух України, Наше слово, Сергій Бутенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]