12:23
Заява Крайового Проводу Сумської обласної організації Народного Руху України

З приводу рішення Сумської міської ради, щодо надання дозволу на встановлення пам'ятного знаку Тихону Черепіну

Провід Сумської обласної організації Народного Руху України обурений рішенням Сумської міської ради щодо надання дозволу на встановлення в м. Суми пам'ятного знаку Тихону Черепіну.

В той час, коли по всій Україні відбувається очищення від символів тоталітарного минулого,  на Сумщині адепти комунізму намагаються не тільки зберегти, а й примножити символи епохи масового нищення української нації. Надзвичайним є той факт, що на 18 році незалежності України в Сумах буде встановлено пам'ятний знак людині, яка у 1938 році входила до Особливої Трійки при Київському обласному Управлінні НКВС УРСР.  З 3 серпня 1937року до 5 листопада 1938 року.  "Трійкою" в  Київській області  було репресовано 19003 особи.  Встановлення меморіального знаку особі, яка зарекомендувала себе як безпосередній учасник і виконавець більшовицького терору, є знущанням над пам'яттю мільйонів українців, що загинули у жорнах комуністичних репресій.

Крайовий провід  Сумської обласної організації Народного Руху України вимагає від Сумської міської ради скасування рішення про надання дозволу на встановлення пам'ятного знаку Тихону Черепіну. Нагадуємо, що згідно ч.3 Указу Президента України N 250/2007 пам’ятники та пам’ятні знаки, присвячені особам, причетним до організації та здійснення політичних репресій, підлягають демонтажу. В разі встановлення цього пам'ятного знаку СОО НРУ звернеться до Президента України та органів державної виконавчої влади з метою належного реагування, а також вказане рішення буде оскаржене в судовому порядку.
 23 липня 2009 року
Голова  СОО НРУ                                                   Сергій Бутенко
Переглядів: 707 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
  1. Ви что наци вообще с дуба упали. Чепуху гоните настоящую. biggrin

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]