10:18
Сильні народи не святкують своїх поразок, а лише перемоги
Конотопська битва – це не привід щоб співати пісень, чи перехилити чарку горілки. Конотопська битва – це символ. Це нагадування. Це відповідальність. Символ величі нації, що змогла дати відсіч знахабнілим загарбникам. Нагадування тим, хто виступає проти української державності. Відповідальність нащадків перед великими предками за те, щоб нація мала ще не одну перемогу.
Сильні народи не святкують своїх поразок, а лише перемоги. Протягом століть нашу історію писали вороги. Нас вчили поминати, а не славити, бо пісня-плач гріє загарбнику душу, а козацький марш навіває жах . Сьогодні в незалежній Україні ми лише вчимося святкувати свої перемоги. Святкування Конотопської битви – це початок відродження сильної нації.
Ми пам'ятаємо, що наша земля просякнута кров'ю предків, але ця земля стала вільною ще і тому, що щедро поливалася кров'ю тих, хто приходив її завойовувати. Перемоги під Корсунем, Жовтими Водами, Пилявцями навчили ворогів поважати українців і поставили в один ряд із провідними європейськими народами. Перемога під Конотопом вказала на своє місце північному сусіду. Тоді, як і сьогодні поважали сильних. Скромних інколи жаліли, а частіше поневолювали. Нашу скромність нащадки не оцінять.
Де ж здобудемо сьогоднішні перемоги? Хвала Богу, що сьогодні немає війни, але у мирний час боротися буває складніше. В бою перемагає хоробріший, а в буденності – підліший. Наша перша перемога – внутрішня. Ми маємо поставити на чолі держави ту владу, яка не служитиме ні своїм кишеням, ні чужим столицям, яка воюватиме не між собою, а з недругами українства. Ще одна наша перемога – зовнішня політика. Відносини з сусідами як вільного з вільним, рівного з рівним в національних інтересах. Вступ до НАТО і ЄС як цивілізаційний вибір. Вибір на користь Європи, на користь демократії, свободі і достатку та противагу Азії, деспотії, неволі, злиденності. Перемогою буде і те, що на сторожі нашої державності повинна стояти міцна українська армія, щоб нівкого не виникало навіть помислів знову прийти під свій Конотоп.
Історію твориться сьогодні. Всіма нами разом. Тож згрутувавшись і доклавши зусиль, ми можемо змінити долю. Свою і свого народу. Нація потребує перемог!
Переглядів: 819 | Додав: nrusumy | Теги: нація, конотопська битва, перемога | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
  1. Щось Вас не було чутно на святкуванні, можете лише базікати. А от УНП костенка розвернула на честь славної події найбільший прапор України!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]