15:32
Відбулася презентація книги "От де, люде, наша слава, слава України"
9 липня в Сумській міській бібліотеці ім. Шевченка відбулася презентація книги Олега Корнієнка "От де, люде, наша слава, слава України", присвяченій до 350-річчя премоги під Конотопом. Перед громадськістю Сумщини, журналістами, працівниками бібліотек книгу предсталяли її автор Олег Корнієнко та заступник голови Сумської обласної організації Народного Руху України Андрій Рибалко.
У своєму вступному слові Олег Корнієнко відзначив значущість тих подій, що відбулися 350-років тому, наголосив на необхідності неупередженого висвітлення історичної правди, підкреслив роль Народного Руху України  у виданні цієї книги. Також автор торкнувся подій, що передували Конотопській битві: історії Слобожанщини середини XVII століття, трагічних подій, пов'язаних із повстанням Мартина Пушкаря. Олег Корнієнко детально розкрив перебіг Конотопської битви, особистість і життєвий шлях гетьмана України Івана Виговського. Також історик звернув увагу на низку проблем щодо точного відтворення картини битви, місць поховань, гідрографічних змін.
Андрій Рибалко у своєму виступі наголосив: "Народний Рух України є тією політичною силою, яка своїм основним завданням ставить не брудні політичні ігрища та змагання за посади, а побудову Української України, виховання українського суспільства на засадах історичної правди, зростання національної свідомості. Рух виступив спонсором видання цієї книги і зробить все можливе, щоб вона знайшла свого читача в кожному куточку Сумщини."
Андрій Рибалко урочисто передав примірники книги для Сумської міської бібліотеки ім. Шевченка та всіх її філій по місту Суми. Найближчим часом книги будуть передані до обласної наукової бібліотеки та всіх біблотек області.
Переглядів: 795 | Додав: nrusumy | Теги: Олег Корнієнко, Андрій Рибалко, конотопська битва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]