15:46
Депутат Сумської міської ради: Народний Рух України є славною епохою в історії України
Заступник Голови Сумської ОДА Олег Медуниця на урочистому вечорі з нагоди відзначення 20 річниці заснування НРУ зазначив, що на початку 90 – их років сотні молодих людей йшли вступати до лав Народного Руху України, де вони могли знайти підтримку наших ідей та підтримку. «Після акції НРУ в листопаді 1990 року почались міліцейські переслідування, то ми йшли до Народного Руху України. У цей день я згадую Володимира Осадчого, який допомагав нам у ті буремні часи», - поділився спогадами політик.  

О.Медуниця сказав, що минулого року в області було знесено  48 памятників Леніну, і вони виведені з під закон про культурну спадщину. Заступник Голови Сумської ОДА вважає, що саме сьогодні Народний Рух України повинен бути ініціатором створення громадського об’єднання патріотичних сил, які б стояли на сторожі національних інтересів України.
 
Після виступу О.Медуниці слово взяла депутат міської ради Сум Алла Ярова, яка нагадала присутнім, що Народний Рух України є славною епохою в історії України, НРУ – є епохою сміливості, адже він створювався на противагу Компартії СРСР. «Дуже часто НРУ порівнюють із рухами в Польщі, Прибалтиці, але особливість Руху в тому, що головною рушійною силою була національна ідея. Справа НРУ є вічною я хочу сьогодні привітати від імені сумського міського голови та сумської міської ради крайову організацію Руху, а такі імена, як Катерина Білолюбська та Володимир Осадчев назавжди увійдуть в історію сумського краю», - сказала А.Ярова.
 
За матеріалами офіційного сайту Народного Руху України  http://nru.org.ua
Переглядів: 808 | Додав: Жульєн | Теги: Ярова, Рух | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]