15:36
Рухівці відзначили перемогу під Конотопом
5 липня Голова Народного Руху України Борис Тарасюк, його заступники: Вячеслав Коваль, Роман Сушко та Іван Крулько, члени Центрального Проводу НРУ, рухівський актив, а також Єпископ Сумський і Охтирський УПЦ КП Мифодій відвідали Конотоп з нагоди 350-річчя перемоги українського козацтва в Конотопській битві.

Рухівці взяли участь у молебені пам’яті загиблим за Україну, яка відбулась в недобудованій Церкві Покровителя Пресвятої Богородиці.  Після її завершення Голова НРУ Борис Тарасюк зазначив, що цей храм є символом відродження української держави і української православної церкви. Лідер Руху подарував Єпископу Сумському і Охтирському УПЦ КП Мифодію спеціальний конверт із спецпогашеною маркою із зображенням Героя України Вячеслава Чорновола.

Опісля піша хода рушила до пам’ятника Тарасу Шевченку, де рухівці покладанням квітів вшанували видатного письменника. Також біля монумента пророку української нації відбулося віче, на якому Борис Тарасюк підкреслив, що битва під Конотопом показала вміння українців боронити свою землю, народ і державу. Він наголосив, що ця перемога має підживлювати український дух.

Разом з тим, рухівці відвідали пам’ятний знак жертвам Голодомору 1932-1933 років, де вшанували загиблих.
 
 За матеріалами офіційного сайту Народного Руху України  http://nru.org.ua
Переглядів: 751 | Додав: Жульєн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]