15:09
Рухівці вшанували Вячеслава Чорновола
4 липня в Сумах сотні рухівців на чолі з Головою НРУ Борисом Тарасюком, його заступниками: Вячеславом Ковалем, Василем Куйбідою, Романом Сушком і Іваном Крульком, членами Центрального Проводу НРУ, а також заступник Голови Сумської ОДА Олег Медуниця  вшанували багаторічного Лідера Руху, Героя України Вячеслава Чорновола покладанням квітів до меморіальної дошки видатному діячеві.
«Вячеслав Чорновіл був зіркою на небосхилі, яка повела всіх українських патріотів на злам більшовицької системи і відновлення державної незалежності України. Він боровся не за власне особисте благо, а за благо всіх нас - українців», - наголосив у своєму виступі Борис Тарасюк.

«Вячеслав Чорновіл пройшов через численні випробування, тюрми, заслання. Але він ніколи не зраджував ідеалам і принципам. Він боровся за Україну», - додав Голова НРУ.
 
Заступник Голови Народного Руху України Василь Куйбіда зазначив, що Вячеслав Чорновіл прийшов в цей світ з вірою в український дух, великою любов’ю до людей і України. «Він вважав, що тільки у своїй національній державі можна створити умови для розвитку українства», - відмітив Міністр регіонального розвитку і будівництва України.

Голова Молодого Народного Руху, заступник Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Іван Крулько закликав молодь пам’ятати Вячеслава Чорновола і людей, які зробили все можливе для здобуття української незалежності. 

Разом з тим, Єпископ Сумський і Охтирський УПЦ КП Мифодій провів молебень пам’яті Вячеслава Чорновола.
За матеріалами офіційного сайту Народного Руху України  http://nru.org.ua
Переглядів: 743 | Додав: Жульєн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]