21:38
Одеса: НРУ відкрив меморіальну дошку пам'яті В'ячеслава Чорновола
В Одесі відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки пам'яті першого лідера Народного руху України В'ячеслава Чорновола.
Як повідомляється, дошку відкрили на вулиці, названій на честь Героя України загиблого Чорновола.

Під час мітингу, на який зібралося близько тисячі активістів НРУ, голова міської ради Одеси Едуард Гурвіц підкреслив, що "В'ячеслав Чорновіл був політиком навіть не завтрашнього дня, а післязавтрашнього. Він вже увійшов в історію Української держави - на відміну від багатьох сьогоднішніх ."

У свою чергу лідер НРУ Борис Тарасюк нагадав: "З дня вбивства Чорновола, а не автокатастрофи, у чому нас влада раніше переконувала, минуло 10 років. І всі ці роки Народний рух присвятив втіленню в життя ідей Чорновола - ми шануємо його пам'ять і намагаємося виконувати його заповіти."

Представники міської та обласної влади, а також учасники 3-ї Всеукраїнської науково-практичної конференції Роль НРУ в історії України пройшли колоною до пам'ятника Тарасу Шевченку та поклали квіти до його підніжжя. Також на честь 20-річчя НРУ в Одесі проходить святковий концерт.

Раніше, 21 березня, близько 150 чоловік вшанували пам'ять одного із засновників партії Народний Рух В'ячеслава Чорновола, який загинув в автокатастрофі десять років тому.

За матерiалами: УНІАН
Переглядів: 820 | Додав: Жульєн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]