10:14
Свято Героїв
23 травня - Свято Героїв. Це день пам’яті усіх тих свідомих українців, які присвятили своє життя для нашого з вами щастя, тих, хто все життя працював для українського народу і хто вмер за Україну.
Шлях історичного становлення та рух нації до волі визначають дороговкази.
Вони, як палаючі вогні в темряві, освітлюють напрямки, що ведуть народ до заповітної мети і мобілізують його сили до боротьби й перемоги. Такими дороговказами були ватажки національно-визвольних змагань українського народу, яких ми по праву і з пошаною називаємо Героями.
В День Героїв ми відчуваємо духовну єдність із княжими дружинниками, козацтвом, гайдамаками, січовими стрільцями, героями Крут і Базару, націоналістами-підпільниками та повстанцями; ми присягаємо вірність справі Святослава Хороброго, Володимира Великого, Байди-Вишневецького, Сагайдачного, Хмельницького, Мазепи, Гонти і Залізняка, Шевченка, Міхновського, Петлюри, Коновальця, Бандери, Шухевича,Чорновола, мільйонів відомих і незнаних сьогодні синів України.
Ми свідомі того, що сьогодні не завжди потрібно боротися зі зброєю в руках, за наш відвічний ідеал, але ми завжди маємо змогу цей ідеал нашими щоденними вчинками, трудами нашого життя наближувати. Герої залишили нам заповіт. Він досі не довершений. Життя дає нам щоденну нагоду і можливість класти і нашу цеглинку під цю будову, якої їм не довелося закінчити. Ми мусимо ті нагоди бачити і їх використовувати. Пам’ятники Героїв і їхні могили мусять нам дати силу йти їхнім шляхом. З них мусимо черпати ту полум’яну любов до Батьківщини, яка наказувала їм забувати про все матеріальне і тимчасове, в ім’я духовного і вічного.
День 23 травня мусить бути для нас днем іспиту совісті, днем, в якім кожний поставить собі питання, що зробив він за останній рік для здійснення заповіту тих, що в могилах лягли. Хай день 23 травня, день нашої зустрічі з Духами Героїв буде днем оновлення наших душ, хай день цей дасть нам силу і витривалість до подальшої боротьби.
Слава Україні! Героям слава!
Ідеологічний відділ Сумської обласної організації ВГО "Молодий Народний Рух"
Переглядів: 756 | Додав: nrusumy | Теги: Молодий Народний Рух, День Героїв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]