17:21
«Битва за храм»: офіційна позиція місцевої влади
«Ситуація навколо конфлікту зі Спасо-Преображенським храмом у селі Беєво Липоводолинського району тривожна тим, що навколо нього «роздуваються» різні інсинуації», – наголосив на імпровізованій прес-конференції заступник голови облдержадміністрації Олег Медуниця. На адресу обласної держадміністрації надходять численні звернення. Наприклад, сьогодні ОДА отримала гнівну телеграму від депутата Європарламенту Тетяни Жданок.

Обласна державна адміністрація ніяким чином непричетна до конфлікту, – стверджує заступник губернатора. За словами посадовця, природа «суперечок» очевидна: приватна особа, яка за свої кошти збудувала храм в селі Беєво Липоводолинського району, спочатку «запустила» до приміщення єпархію УПЦ МП. Коли у власника храму виник конфлікт зі священиком, той вирішив передати церкву Київському патріархату.

«Ми не брали цей храм, це не наша власність, – наголошує заступник голови ОДА, – тому цей конфлікт треба вирішувати приватно». Втім, власник ніяким чином не хоче змінювати своє рішення. Депутату ж Європарламенту надійде докладна відповідь щодо ситуації з храмом разом із запрошенням відвідати зазначений населений пункт.

Щодо можливого вторгнення «бойових» загонів «Единого Отечества» на територію села задля «відновлення справедливості», то комплекс заходів безпеки вже відпрацьовано з правоохоронними структурами. Ніяких конфліктів у селі не буде, – прогнозує Олег Медуниця, – там люди абсолютно спокійно поставилися до цього і «сусід на сусіда не плює». Усі конфлікти розпочалися у Сумах, а не у селі Беєво, – зауважив чиновник.

Олексій Руденко
100.sumy.ua - щоденна інтернет-газета "Сотня"

Переглядів: 751 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
  1. Ганьба Медуницам, Салам, Ющенко и прочим богоборцам и ненавистникам Православной Церкви в Украине

  1. Nedobutui

    Які б методи московська церква не використовувала для утримання вірних та храмів, все ж це не врятує її від внутрішнього розкладання. Бо дедалі більше прихильності по всій Україні здобуває наша православна Церква (КП). Адже це закономірний процес - у незалежній державі має бути незалежна церква. І дякувати БОГУ вже ось 20 річниця, як наша церква стала незалежною (автокефальною) або ще інакше Патріаршою. ГАНЬБА всім тим особам що провокують подібні конфлікти. Бог бачить всі злодіяння навіть найпотаємніші. Тож горе всім тим людям. Помолімось за них за прикладом ІСУСА ХРИСТА.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]