17:34
В Охтирці вандали зруйнували хрест, встановлений громадою УПЦ Київського Патріархату
В Охтирці зруйновано хрест, встановлений як пам’ятний знак жертвам Голодомору 1932-1933 років на місці відновлення Свято-Успенської церкви УПЦ Київського Патріархату. Винуватців поки що не знайдено.

7 квітня, у ніч перед Благовіщенням у Охтирці було зруйновано пам’ятний знак жертвам Голодомору 1932-1933 року, який був відкритий 22 листопада 2008 року у пам’ять 75-ї річниці Голодомору.

Події сколихнули громаду Охтирки, яка зібралася на місці акту вандалізму. «Сьогодні велике християнське свято Благовіщення. Але для нас цей день приніс прикру звістку. Зруйновані наші святині, – зазначив отець Валерій, священик УПЦ КП, який виступив перед ЗМІ та громадськістю, обуреною даним інцидентом. – Зараз йде Великий Піст, і ці Великодні дні зазвичай спонукають усіх віруючих оцінити чистоту своїх помислів, бажань та вчинків, а ще - бути добрішими, милосерднішими, терплячішими, благороднішими один до одного. Але, на жаль, є люди, які живуть без Бога в серці, люди, які були здатні на цей вчинок. Ми будемо молитися за їх прощення…»

Даний акт вандалізму вразив не лише громаду Охтирщини, а й Сумщини. Тому 8 квітня до міста Охтирки прибули представники громадських організацій, політичних партій, ЗМІ з обласного центру.

Свої думки щодо цього прикрого інциденту висловив голова Охтирської районної державної адміністрації Ігор Шарай: «Голодомором 1932-1933 років було охоплено майже всю територію Охтирського району. Від голоду померло більше 5 тисяч наших земляків. Даним пам’ятним знаком ми віддали тільки часточку данини пам’яті невинно загубленим нашим землякам. І дуже прикро, дуже боляче бачити такі вчинки їх нащадків. Але через це проходять майже всі народи, виховуючи в своїх наступних поколіннях почуття патріотизму, навчаючи своїх дітей любити і будувати вільну, незалежну, демократичну Україну. Ми всіляко сприятимемо відновленню даного пам’ятного знаку…..».

Начальник Охтирського міського відділу УМВС України Григорій Лугченко запевнив, що міліцією буде прикладемо максимум зусиль, аби знайти винних і зробити все можливе, щоб подібне більше не повторилося.

Олексій Захарченко
http://100.sumy.ua

Переглядів: 872 | Додав: Петрович | Теги: Вандалізм, УПЦ КП | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]