21:54
Степан Бандера в Сумах роздавав автографи
25 березня до Сум приїздив Степан Андрійович Бандера, онук відомого Провідника ОУН Степана Бандери, постать якого викликає як не найбільше дискусій серед актуальних на даний момент часу. Велич і сила духу, мабуть, в людині більшою мірою не виховується, а передається генетично від покоління до покоління. Яскравим прикладом такого синтезу чеснот є Степан Андрійович. Він прожив в Україні лише 10 років (до цього перебував у Канаді), та бездоганно володіє українською мовою, добре знається на історії своєї держави.
Разом з паном Степаном приїхав історик, публіцист, редактор газети “Шлях перемоги”, випускник Сумського державного педагогічного університету ім.А.С.Макаренка Віктор Олександрович Рог. Гості влаштували ряд зустрічей у ВНЗ Сум зі студентами та пресою, де Степан Андрійович презентував свою роботу, в якій розповідається про трагічну історію своєї родини, яка зазнала численних репресій і гонінь. Презентацію пощастило побачити і студентам і викладачам СДПУ ім.А.С.Макаренка.
Окрім Степана Бандери слово тримали Віктор Рог і Геннадій Іванущенко, директор ДАСО (Державний архів Сумської області).
Віктор Рог розповідав про силу і потужну структуру підпільної структури УПА. Також велася мова про спростування думки, що УПА діяла лише на території Західної України. Тему продовжив Геннадій Іванущенко, який уже декілька років займається питанням діяльності ОУН-УПА на теренах Сумщини. Ним було видано І том збірки документів “ОУП-УПА на Сумщині” і підготова до друку ІІ том цієї збірки. За офіційними даними ряди УПА під час Другої світової війни налічували близько 41 тисячі підпільників.
Розмова з такою людиною, як Степан Андрійович Бандера, надихає на досконале вивчення історії своєї держави і роду. Одне лише ім'я цієї людини несе колосальну енергетику, а особистий приклад дає стимул до самовдосконалення, бо, нажаль, не всі громадяни України говорять так досконало українською мовою, як пан Степан, що лише 10 років живе в нашій державі, а народився і більшу частину життя прожив у Канаді.

Презентацію Бандери С.А. Можна завантажити у розділі "Наші файли"

Переглядів: 1030 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]