14:05
Політичне русинство – історія зради
Правду говорить народна мудрість: все таємне стає відомим. Українське суспільство нещодавно шокувала реанімація на політичних задвірках такого явища, як політичне русинство. В тому, що це проект іноземних спецслужб (причому кількох), спрямований на розкол України, сумнівів не було у багатьох. І ось нещодавно з’явилися документальні підтвердження.

Справа в тому, що Центральний Державний архів вищих органів влади та управління України (ЦДАВОВУ) в рамках підготовки виставки, присвяченої виникненню у 1939 році Карпатської України та героїчній боротьбі Карпатської Січі оприлюднив цікаві документи. Серед них привертають увагу заклики політичного керівництва т.зв. «підкарпатських русинів».

Уявіть собі, в той час, коли тисячі українських патріотів – бійців Карпатської Січі, членів ОУН гинули на гірських перевалах в нерівних боях з угорськими окупантами, «русини» відкрито агітували за приєднання до фашистської Мадярщини! Втім хай читач пересвідчиться сам.

13 березня 1939 р. Листівка Комітету незалежності русинів з агітаційними закликами ЦДАВОВУ. Ф. 4465, оп. 1, спр. 242, арк. 6

13 березня 1939 р. Листівка Руського національного комітету в Ужгороді з агітаційними закликами ЦДАВОВУ. Ф. 4465, оп. 1, спр. 242, арк. 13

13 березня 1939 р. Листівка з агітаційними закликами ЦДАВОВУ. Ф. 4465, оп. 1, спр. 242, арк. 5

Геннадій Іванущенко


Переглядів: 943 | Додав: nrusumy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
  1. Шила в мішку не сховаєш....

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]