20:49
Росія: репресії і психлікарні
7 березня 2009 року російського опозиціонера і антифашиста Вадима Чарушева примусово помістили в психіатричну лікарню №6 Санкт-Петербурга. Однією з останніх, з ким розмовляв Вадим Чарушев перед примусовою госпіталізацією була лідер петербурзького відділення «Объединенного гражданского фронта» Ольга Курносова: "Вадим зателефонував мені 6 березня. Він просив допомоги в супроводі його до колишньої роботи – пенсійного фонду, хвилюючись за власну безпеку. Після цього в мене не було з ним зв’язку – він зник."
Цієї ж ночі на вулиці поблизу роботи Вадима підійшло двоє: дівчина відволікла, хлопець ввів зі шприца якусь речовину, після чого міліція відвезла його в лікарню.
Всеволод Нелаєв: "Близько 1:30 ночі мені зателефонував Вадим. Він просив допомоги і стверджував, що його вкололи якимось препаратом. Мовлення Вадима було ускладнене, після цього телефон не відповідав."
13 березня відбулося судове засідання, де Чарушев заявив при яких обставинах потрапив до лікарні. Він також заявив, що категорично відмовляється підписувати згоду на добровільне лікування. В присутності адвоката Чарушев зробив ряд заяв про погрози і залякування в лікарні з боку осіб в цивільному. Але все ж суддя Сольнинського суду Смирнова задовольнила заяву психлікарні про примусове лікування Вадима Чарушева… при відсутності установленого діагнозу захворювання(!)
Вадим Чарушев відомий як противник курсу Кремля з багатьох питань: позиція влади відносно Голодомора в Україні, військового вторгнення в Грузію. Творець і адміністратор інтернет-груп "Я не голосовал за ЕдРо и путинскую марионетку!", "Я против гебистской диктатуры в России!", "Галина Старовойтова, Ваши идеи живы!". Учасник руху "Демократическая Россия".
Ольга Курносова: "Це, безумовно, перша справа з використанням каральної психіатрії відносно не звичайного активіста, а саме інтернет-активіста"
Зараз набирає обертів інтернет-кампанія солідарності російської молоді з Вадимом Чарешевим. Одне із їх гасел: "Здрасьте, Владимир Владимирович Путин? Здрасьте 1937 год?"
Переглядів: 950 | Додав: Петрович | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 4
  1. Народ... росія прокидається...

    Потрібно допомогти сусідам....

    В контакті є група в Підтримку.... назва "Группа поддержки Вадима Чарушева! "

  1. Kucherman

    Нажаль в Росії нічого не змінилось з часів СРСР angry

  1. Петрович

    Ми не цінуюмо те, що маємо. Демократію.
    Росіяни, тримайтеся! Свобода ціни не має!

  1. Жульєн

    Опозиция... Что же, только вы надежда на то, что бы у России было будущее

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]