14:43
За Шевченкову Україну!
9-го березня Сумщина відзначила 195-річчя від Дня народження одного з найвидатніших українців, геніального поета – Тараса Григоровича Шевченка.
Зранку влада, представники Народного Руху та інших політичних партій й громадських організацій поклали квіти до пам’ятника Пророку.
О 13:00 громада зібралася на мітинг, щоб ще раз вшанувати пам'ять Кобзаря. Лунало "Реве та стогне Дніпр широкий" у виконанні заслуженого діяча мистецтв Миколи Мошика, вірші Тараса Шевченка, звучали виступи лідерів патріотичних організацій.
Голова Сумської ОО НРУ Сергій Бутенко у своєму виступі підкреслив : "Гасло Тараса Шевченка "Борітеся – поборете!" завжди надихало українців до активних дій на благо Батьківщини. Цим гаслом керувалися козаки УНР, вояки УПА, учасники Помаранчевої революції. Сьогодні, коли влада погрузла у внутрішніх чварах, суспільство розчароване, а демократичний вибір України під загрозою, потрібно згадувати й інший вислів Тараса "Обніміться ж, брати мої, молю вас, благаю!"
Голова Сумської ОО МНР Андрій Рибалко зазначив: " Для нас, українців Тарас Шевченко - це не лише минуле, але й майбутнє. Замало говорити, хто Він такий, і що він зробив, або висмикувати фрази з його творчості, прикриватись і спекулювати Шевченком. Нам всім потрібно, а особливо лідерам з національно-державницького табору, звернутись до фундаментальної для української нації праці "Кобзар" та стати на її ідейну платформу, продовжити справу за яку Шевченко боровся та віддав своє життя".

Заходи по вшанування пам'яті Пророка за учаті Народного Руху України пройшли в Лебедині, Білопіллі інших районних центрах.
Переглядів: 852 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]