23:26
Борис Тарасюк: Були всі шанси, щоб В.Огризко повернувся на посаду Міністра закордонних справ України
«У зв’язку із заявою Володимира Огризка про відмову від посади Міністра закордонних справ, змушений відкликати проект постанови щодо скасування рішення про звільнення В.Огризка. Жалкую, що він прийняв саме таке рішення і виступив із заявою, адже таким чином він став фактично учасником протистояння між Президентом України і Прем’єр-Міністром» - заявив Борис Тарасюк.
«Вважав і вважаю В.Огризка професіоналом, патріотом і порядною людиною, а рішення Верховної Ради про його звільнення таким, що не відповідає національним інтересам України. Прикро, але такому рішенню аплодують у Москві. Прикро, але «п’ята колона» в Україні радіє».
Голова Народного Руху України вважає, що «були всі шанси, щоб В.Огризко повернувся на посаду Міністра закордонних справ України.
«Принаймні, мною було зроблено все можливе, щоб Постанова про звільнення була скасована і фракція БЮТ виявляла готовність проголосувати за її скасування у повному складі. Саме у такий спосіб ми сподівалися відновити довіру всередині коаліції і статус-кво», - зазначає він.
На думку Бориса Тарасюка зараз необхідно зробити все можливе, щоб наступний Міністр закордонних справ був призначений за обов’язкової участі і голосування Коаліції – «Буде дуже прикро, якщо продовження протистояння між Президентом і Прем’єр-Міністром призведе до того, що Міністерство буде довгий час обезголовлене, або ж кандидатура наступного Міністра стане розмінною монетою між «Банковою» і Партією регіонів».
«В той же час, зняття з порядку денного питання про поновлення Огризка на посаді, не знімає відповідальності тієї частини Коаліції, яка без узгодження з Радою Коаліції проголосувала за подібне кадрове питання».
Переглядів: 840 | Додав: Петрович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
  1. Kucherman

    Як би Тарасюк збирався відкликати підпис, то відкликав би. Взагалі, це створює враження дежавю!Тільки тоді на місці Огризка був Тарасюк.

  1. Петрович

    Там не було гри. Тарасюк дійсно вже збирався відкликати свій підпис під коаліційною угодою. А висування Тарасюка на пост міністра - це кроки БЮТ на залагодження ситуації. Там у бютівців в самих нерозбериха. Портнов і його друзі дуже хочуть коаліції з Регіонами і роблять все, щоб розпалася нинішня

  1. DeZdemon

    «Принаймні, мною було зроблено все можливе, щоб Постанова про звільнення була скасована і фракція БЮТ виявляла готовність проголосувати за її скасування у повному складі. Саме у такий спосіб ми сподівалися відновити довіру всередині коаліції і статус-кво», - зазначає він.
    Чому ж БЮТ минулого разу проголосував за звільнення Огризко у складі 49 чоловік? Що за гра у БЮТ і Тарасюка цікаво...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]