14:23
Заява Народного Руху України з приводу неприпустимих та некоректних заяв Посла РФ в Україні В.Черномирдіна
Останні провокаційні заяви Посла РФ В.Черномирдіна на сторінках «Комсомольской правды» змушують Народний Рух нагадати пану послу про неприпустимість критики Президента країни акредитації дипломата в будь-якій формі. У цивілізованих державах, відповідно до міжнародного права, дипломатичної етики та історії міжнародних відносин, одразу після подібних заяв приймається рішення про визнання такого дипломата персоною “нон-грата”.
Водночас, НРУ висловлює підтримку аргументованій і своєчасній реакції Міністра закордонних справ України Володимира Огризка на неприпустиму поведінку посла В.Черномирдіна. Лаконічна і стримана позиція МЗС спрямована на недопущення порушення послом РФ норм міжнародного права.
Народний Рух України рішуче засуджує будь-які спроби антидержавницьких сил використати ситуацію щодо позиції МЗС України до безтактних висловлювань і поведінки російського посла для дискредитації Міністерства закордонних справ України і особливо Міністра і як спробу пояснити цим погіршення українсько-російських відносин.

Прийнято Центральним Проводом Народного Руху України

21.02.2009 року м. Київ

Переглядів: 825 | Додав: Петрович | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
  1. Петрович

    dont

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]