18:08
У назвах вулиць - пам'ять про патріотів
6 лютого відбулося засідання міжвідомчої комісії з топоніміки, де розглядалися підсумки громадського обговорення щодо повернення історичних назв та присвоєння імен видатних земляків вулицям та площам міста. Топоніміка обласного центру має бути національно-патріотичного спрямування, - переконані члени комісії, - а не нагадувати сумчанам про діячів та ідеали тоталітарного минулого.
На громадське обговорення були винесені пропозиції щодо перейменування Червоної площі - на Покровську та вул. Жовтневу - на Покровську; присвоєння вулицям імен лікаря З.Красовицького, Героїв України В.Чорновола та Береста. Щодо пропозиції присвоїти вул.Черепіна ім'я В.Чорновола - думки сумчан розділилися, мовляв, в умовах кризи це буде дуже затратно. Та переконливий виступ голови СОО МНР А.Рибалка і готовність СОО НРУ взяти усі витрати по перейменуванню на себе, схилили членів комісії до позитивної відповіді. 13 лютого голова СОО НРУ С. Бутенко зустрівся з міським головою Г. Мінаєвим і ще раз обговорили це актуальне питання. Г.Мінаєв пообіцяв розглянути його 3 березня на засіданні виконкому, а у квітні - на сесії. Сподіваємося, що крига, врешті-решт, скресла і вулиця ім. В.Чорновола у Сумах буде.
Переглядів: 1065 | Додав: Петрович | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 5
  1. Молодчина Андрій Петрович!Гарну справу робиш.Я не здивований.Я пам'ятаю ще твій виступ на лідерському з'їзді МНР!Так тримати!

  1. Kucherman

    Треба зайнятись своєю Буринню. В нас одні: Жовтневі, Постишева, 40 років жовтня, Леніна, Парижської комуни...Не вистачає ще вулиці Сталіна, Гітлера і тд. angry

  1. Потрібно не здавати обертів, ви й так багато робите для Сум. Велика подяка вам від свідомих українців.

  1. Петрович

    Сподіваємось, що в березні міська рада прийме рішення

  1. Це добре!!! Вулиці потрібно перейменовувати, замінюючи імена тоталітарних диктаторів на героїв та славетних синів і дочок України. Це впливатиме і на патріотичний дух і на висвітлення правильної нашої справжньої історії.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]